Hårdsatsning i värme

Älvsby Parasport Skidteam har under den senaste veckan satsat mycket på träning med rullskidor och sittski på vägar kring Älvsbyn.

20160613_parasport_0001

Urban, Kari och Johanna har kört hårt under veckan.

Av teamet är det tre som har satsat väldigt hårt under veckan som gått, där även Nelly Enmark som har varit belastad av skador och envisa infektioner, tränar enskilt för att komma upp till normal träningsnivå och kunna delta i sommarens intensiva träningsprogram. när nu läkarna gett klartecken.

Kari Palo-Oja som bor i Sundsvall har kommit upp till Älvsbyn för att träna tillsammans med Johanna Nilsson och Urban Landström.

Allt ifrån uppvärming, via backträning till långpass på upp mot 15-20 kilometer har man hunnit med under veckan, där Kari inspirerat övriga till träna maximalt.

Allt för att möta det som kommer till hösten, men Special olympic och VM på skidor.

Hur det går då: -Ja Kari Palo-Oja tycker att de fått till ett bra sommarträningsprogram och att om de nu bara kan få vara friska och träna som de planerat så kan det vara ett starkt Skidteam från Älvsby att räkna med unde vintern.

Oskar och Jacob Gyllenbåga som är med i teamet, har fått sommarlov från Folkhögskolan och har rest hem för att träffa släkten i Borås under ett par veckor för att sedan komma till Älvsby och träna vidare.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.