Fyra mål av Matilda när Sikfors vann märklig match i tre perioder

29 JUN 2016
Jubel i Sikfors efter lagets andra seger.

Sikfors fotbollsdamer tog sin andra seger, 5-2 (1-2, 3-0, 1-0) i onsdagens hemmamatch mot Arvidsjaur. Stor matchhjälte blev nyförvärvet från Öjebyn, Matilda Nilsson, som gjorde fyra mål i en match som spelades i tre (!) perioder.

Det saknades inte dramatik när mötet mellan Sikfors och Arvidsjaur avgjordes. Arvidsjaur tog ledningen med 0-2, båda målen gjorda av Tove Landström, innan hemmalaget vaknade. Före paus hade dock Matilda Nilsson presenterat sig och reducerat för hemmalaget. Det gav energi inför andra halvlek.

Matilda Nilsson gjorde fyra mål i sin debut för Sikfors!

Efter paus kvitterade Veronica Johansson. Sedan fortsatte Matilda sin uppvisning. Hon hann göra två mål till innan domaren Tim Marklund blåste av matchen. Arvidsjaur protesterade vilt och menade att 90 minuter inte spelats .

Sikfors jublade och spelarna hann till och med tacka varandra innan domare Karlsson något generad medgav att han blåst av matchen för tidigt. Det var sju minuter kvar.

Matchen återupptogs. Men direkt efter avspark slog Emelie Berglund en långboll och Matilda Nilsson gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Vilken debut!

– Hon var verkligen jätteduktig. Men alla var riktigt bra i dag. Speciellt i andra halvlek. Alla krigade, berömmer Emelie Berglund, spelande tränare.

Matilda själv var nöjd och berättade för klubbens egen flygande reporter om sina känslor. (Se filmen här)
– Det känns grymt bra. Kul att få göra lite mål.