Förlust och tappad serieledning

16 JUN 2016
Jubel efter Anna Berglunds reducering. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn slarvade. Det straffade sig. Gästerna Svartbjörnsbyn tackade och tog emot. Det innebar att Älvsbyn förlorade med 1-3 (0-2) och tappade serieledningen.

Inför onsdagskvällens match på Älvåkra hade Älvsbyns fotbollsdamer vunnit alla matcher och bara släppt in ett mål. Men det var en föga tröst. För i mötet mot toppkollegan Svartbjörnsbyn från Boden tappade hemmalaget skärpan totalt.

20160615_0015

Felpass och dåliga beslut gjorde att Älvsbyn hamnade i underläge. Efter en kvart satte Lovisa Strang 0-1 för gästerna. Innan paus hade Sofia Lund utökad till 0-2.

Hoppet tändes när Anna Berglund reducerade 13 minuter in i andra halvlek. Men Älvsbyn lyckades aldrig riktigt hota.

20160615_0003

I den 90:e minuten stängde Elin Edenhagen matchen genom att göra 1-3. Det innebär att Svartbörnsbyn övertar serieledningen en poäng före Älvsbyn.