Firade sommarsolståndet på Norrbyskär

27 JUN 2016
Skrivet av :

SPF Seniorerna Pärlan Firade sommarsolståndet på Norrbyskär.

norrbyskär 01

Vår busschaufför, det är en man med glatt humör

Tisdag den 21 juni, ännu en kall och blåsig sommardag, åkte en busslast med väl klädda seniorer och deras vänner till Norrbyskär. Tidigt i ottan, så där klockan fem, fick man stiga upp och rusta sig för att hinna med bussen, som gick halv sju. Inte ett klagomål hördes, ingen kom för sent! På förmiddagen serverades busskaffe och goda, färdiga polarbröd.

norrbyskär 02Efter en bensträckare bar det iväg igen. Under resan såldes lotter, ett alltid uppskattat inslag i verksamheten. Som vanligt var de olika, fina vinsterna skänkta.

norrbyskär 03

Några av vinsterna som lottades ut

I absolut rätt tid rullade bussen in i Norrbyskär, så alla kunde gå ombord på färjan över till det gamla brukssamhället. En kort promenad senare var det dags för en stärkande lunchbuffé. ”Mycket mat, god mat och mat i rättan tid”. Hantverk och museum fick många beundrande kommentarer. En intressant och väl genomförd guidning med minitåget ute på ön bland hus, skola, kyrka, verksamheter och minnesmärken lockade till många kommentarer. En del påminde ju om den egna barndomen. I restaurangen serverades kaffe och hallonpaj.

En tid senare blev det dags för lotteridragning innan hemfärden påbörjades. De många vinsterna fick snabbt nya ägare.

norrbyskär 04

Det blev trångt inne i restaurangen

Resekommittén fick konferera inbördes om var man skulle stoppa för att hinna med både eftermiddagens busskaffe – med de godaste hembakta kakor –och dessutom ett grillat mål i Skellefteå. Jodå, det grejades.

norrbyskär 05

Här bär det iväg ut på guidning med minitåg

De sista timmarna sken solen bländande på alla människor, trötta, fyllda med intryck, rasande mätta och fortfarande nöjda.
Ordföranden passade på att lämna aktuell information från föreningen, samtidigt som han tackade dem som möjliggjort dagens utflykt och önskade alla en riktigt fin sommar.

norrbyskär 06

Intressant och kunnigt berättade guiden / kocken / minitågs-chauffören om samhällets uppbyggnad och verksamhet

 

norrbyskär 07

 

norrbyskär 08

Text och Foto: Inger Boström för SPF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.