Blomstrande tider väntar Vidsel

16 JUN 2016
Skrivet av :

Vidsel

Med gemensamma krafter kan man åstadkomma mycket. Det visar sig inte minst på torget i Vidsel, som fått sig en rejäl uppfräschning inför den stundande Torgdagen på lördag.

Vidselsborna har under våren gått och funderat hur man kan få torget att se mer inbjudande ut. Några kommunala blommor skulle inte komma att planteras ut, och torgets kantstenar var sedan länge mossbeklädda. Synd på en annars så trevlig plats, tänkte Mikael Ågren och tog tag  i saken.

Blommor

-Jag ringde några samtal och sedan hade jag fixat sponsorer så att jag kunde köpa in plantor till torgets rabatter, berättar han. Därefter lastade han släpet fullt med kodynga från den egna gården i Vitberget och började skrida till verket.

Med hjälp av de asylsökande männen i Vidsel har han rensat bort ogräs, luckrat upp i rabatter, tagit fram kantstenar och planterat – till bybornas glädje!

Än återstår jobb

Initiativet har gett ringar på vattnet och nu har fler valt att engagera sig. Någon har erbjudit sig att rengöra stenplattorna med högtryckstvätt.

Torget

-Vi kommer att plantera ut rosor på fredag, så till den årliga Torgdan ska allt vara klart, avslutar Mikael och passar på att rikta ett stort tack till sponsorerna  Storforsens Hotell, Granlunds buss, Delikatessfabriken, Tempo, Omvårdnadsfamiljen i Vidsel och LB Konsult i Norr AB.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.