Åtta raka segrar för Tobbe Nordin

Tobias ”Tobbe” Nordin försvarade Älvsbyns klubbfärger på folkracetävlingar uppe i Gällivare. Efter en något oturlig start under lördagens tävling, kom Nordin igen med åtta(!) raka segrar och vann därmed tävlingarna under de två andra dagarna.

Tobbe Nordin, Älvsbyns MS stod som klar segrare i seniorernas A-final.

Tobbe Nordin, Älvsbyns MS stod som klar segrare i söndagens Jubileumstävling.

Under helgen har tre stycken folkracetävling gått av stapeln på BK Dundret, där hela 14 förare från Älvsbyns MS stod anmälda. Av dem sju juniorer. Under söndagen, då BK Dundrets Jubileumstävling hölls, stod Tobias Nordin som solklar segrare, efter att ha vunnit alla sina kvalheat.

Tobias Nordin på väg in mot målgång.

Tobias Nordin på väg in mot målgång.

Andra älvsbyförare som imponerade var Max Forsman, som tog hem seger i juniorernas A-final. Felix Johansson körde bra även han och kom trea. Storasyster Malin Johansson körde till sig en andraplats i damernas.

Junioren Felix Johansson körde riktigt bra och vann två kvalheat under söndagens tävling.

Junioren Felix Johansson körde riktigt bra och vann två kvalheat under söndagens tävling.

Josef Bohlin och Viktor Öhlund körde till sig placeringar i B-final, där Viktor slutade på tredje plats. Bohlin hade haveri och tog sig inte till start och hamnade därmed sist i B-final. Junioren Ida Bergdahl köde till sig en placering i C-final. I seniorernas resultatlista hittar vi Mattias Forsman på en andraplats i B-final, samt Nikolaj Grönlund och Johan Öhman i C-final.

Viktor Öhlund är förstaårsjunior och körde till sig en tredjeplats i B-final.

Viktor Öhlund är förstaårsjunior och körde till sig en tredjeplats i B-final.

Lördagens tävling, Wist Last & Buss race däremot, var en kall och blåsig historia med mycket mek för älvsbyförarna … Stort haveri för Johanssons team, rasad växellåda för Bohlin, läckage för Forsmans och Tobias Nordin lyckades med bedriften att få två punkteringar på två heat.

Ett par placeringar på pallen noterades dock, Sofia Lundberg kom tvåa i damernas och Max Forsman körde till sig en plats i A-finalen där han hamnade trea. Kusinerna Albin Åkerlund och Erik Lundberg tog sig båda till juniorernas B-final. Mattias Forsman hamnade i seniorernas A-final där han slutade som femma.

Max Forsman körde som vanligt bra.

Max Forsman körde som vanligt bra.

 

 


 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.