ÄIF:s femetta mot Infjärden

21 JUN 2016
Skrivet av :
Oskar Edin-Lundström är i fin målform. Mot Infjärden gjorde han tre mål. Lika många blev det i den föregående matchen mot Öjebyn. FOTO: ROBERT "ISSE" ISAKSSON

Oskar Edin-Lundström är i fin målform. Mot Infjärden gjorde han tre mål. Lika många blev det i den föregående matchen mot Öjebyn. Foto: Åsa Edin

Älvsby IF:s herrlag besegrade Infjärdens SK 2 med 5-1 (2-0).
– En skön seger, nu är vi med uppe i toppen av tabellen sa Älvsby IF:s tränare Robert Isaksson.

Annars var det Infjärden SK 2 som började matchen bäst, man rullade boll och Älvsby IF fick mest försvara sig i inledningen. En medveten taktik.
– Vi hade bestämt oss för att starta matchen med ett lågt försvarsspel och hålla ihop laget, för att sedan vinna boll och kontra, sa Robert Isaksson.

I den 17:e minuten vann Älvsby IF bollen på mitten, och slog en längre boll som ”Viktor” nickskarvade fram till en helt fri Oskar Edin-Lundström, fri med målvakten gjorde han säkert 1-0.

Minuten såg det precis likadant ut, denna gång passade ”Viktor” fram Oskar till ett nytt friläge. Han gjorde inget misstag utan satte 2-0 i nätmaskorna.

I andra halvlek rivstartade Älvsby IF, redan efter tre minuter rundade ”Viktor” Infjärdens målvakt, och gjorde 3-0 efter en fin framspelning av Oskar Edin-Lundström.

Ett par minuter senare satte Oskar Edin-Lundström sitt tredje mål. Han har nu gjort sex mål på de två senaste matcherna. Ännu en gång framspelad av ”Viktor”.

5-0 kom i den 58:e minuten, ”Viktor” noterades för sitt andra mål i matchen. Då kändes matchen punkterad.

– Tyvärr så släpper vi ett mål i slutet av matchen, men visst är jag jättenöjd över den match vi gör, sa Robert Isaksson.

Många var bra i Älvsby IF, målvakten Kim Öhman övertygade, bägge mittbackarna Sirak Tesfaldet och Johannes Holmqvist var bra. Jonatan Holmqvist och Samuel Albag höll ihop mitten, men bäst i Älvsby IF var tremålsskytten Oskar Edin Lundström tillsammans med tvåmålsskytten ”Viktor”.

På torsdag möter Älvsbyn ärkerivalen Nybyns IK på Älvåkra.
– Ska bli roligt att få spela ett derby, vi vann det senaste mötet i COOP Norrbotten med 7-0, så Nybyn vill säkert ha revansch avslutar Älvsby IF:s tränare Robert Isaksson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.