Vårlig seniorlunch i herrgårdsmiljö

27 MAJ 2016
Skrivet av :
God lunch och trevlig samvaro. FOTO: INGER BOSTRÖM

God lunch och trevlig samvaro. FOTO: INGER BOSTRÖM

SPF Seniorerna Pärlan träffades på Rosfors Herrgård för vårens sista medlemsmöte. Mer än 80 medlemmar hade slutit upp för att ta buss och egna bilar till det natursköna gamla bruket.

Inledningsvis berättade Roger, ägaren, på 6,5 minuter om 170 år av brukshistoria. På gården har många olika aktiviteter bedrivits.

En alldeles utsökt vällagad och god lunch serverades.

Föreningens ukulelegrupp underhöll.

Föreningens ukulelegrupp underhöll.

Föreningens ukulelegrupp underhöll med glada låtar: Strövtåg i hembygden, Nu kan man äntligen andas ut, Det är hit man kommer när man kommer hem för att nämna några.

Ordförande Per Nilsson informerade.

Ordförande Per Nilsson informerade.

Så blev det dags för kaffe med god kaka. Ordförande Per Nilsson informerade om SPF:s avtal med Länstrafiken om rabatterade resor för seniorer, vidare om efterfrågade synpunkter på kommunens färdtjänst, och om framtida event.

Rosfors 4
Det blev dragning på det omåttligt populära lotteriet med superfina och många vinster.
Därefter blev det så allsång: Jag tror på sommaren, förstås, och en även skämtsam Tantvisa stod på den repertoaren.

Glad ankomst till Rosfors.

Glad ankomst till Rosfors.

Alltjämt glada, men nu också mätta, uppsjungna och nästan genompratade och försedda med nya gåvor blev det dags att kliva på bussen för hemresa.
Nästa gemensamma evenemang blir en sommarresa till Norrbyskär den 21 juni kl. 06.30. Några fler ryms i den bussen så välkomna med anmälan. Fler detaljer kommer på hemsidan.

TEXT OCH FOTO: INGER BOSTRÖM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.