Stråkmix på turné

23 MAJ 2016
Skrivet av :

Onsdagen den 18 Maj anordnades en stråkdag i Piteå. Den samlade ca 50 stråkelever från olika musik- och kulturskolor inom fyrkanten och Arvidsjaur.

Vi var 12 st från Älvsbyn som åkte iväg strax efter kl. 8.00 med buss. Förväntningarna var stora om en trevlig och innehållsrik dag, vilket det också blev.

IMG_3588
Piteborna hade ordnat ett fint program med mycket spel i olika konstellationer, men också trevlig fritidssysselsättning. Vi fick stifta bekantskap med en för många ny sport, frisbiegolf.

IMG_3590

Just under det passet var vädret inte det allra bästa, men vi kämpade på och hade hjärtans roligt åt både lyckade och misslyckade kast.

IMG_3593
Vi hade två konserter. En skolkonsert vid 12- tiden och sedan en konsert för allmänheten kl. 18.00
Alla orkestrarna spelade några låtar själva, men fem låtar spelades tillsammans i hela gruppen. Det lät riktigt bra och var en stor upplevelse både för de musikanter som var med, men att döma av applåderna också för de konsertbesökare som kommit för att lyssna.
Vi var hemma vid ca. 8.30- tiden efter en innehållsrik och rolig musikdag.

Text och foto: Elin, Maria och Börje Andersson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.