Säsongsavslutning på populärt musikcafé

18 MAJ 2016
Skrivet av :

image

”Ute blåser sommarvind” så löd rubriken vid säsongens sista musikcafé i Vidsels kyrka. En trevlig samvaro som lockade ett trettiotal bybor till allsång.

En gång per månad har Älvsby församling arrangerat musikcafé i Vidsels kyrka. Under ledning av kyrkomusikern Ing-Marie Lindgren har Vidselsborna fått avnjuta musik av varierat innehåll, framfört av både lokala förmågor och inbjudna gäster.

– Det har varit bra uppslutning och träffarna har genererat mycket glädje, säger Ing-Marie.

Repertoaren bestod av välkända visor såsom "Blåsippan ute i backarna står" och "När lillan kom till jorden".

Repertoaren bestod av välkända visor såsom ”Blåsippan ute i backarna står” och ”När lillan kom till jorden”.

Vid säsongsavslutningen med allsång medverkade Vidsels kyrkokör och kören Nya röster, accompanjerade av Ing-Marie Lindgren bakom pianot och Janne Martinsson som medmusiker på gitarr och cajun.

-Det var en väldigt trevlig stämning, både under framförandet och vid fikat efteråt, berättar Ing-Marie, som redan börjat planera inför höstens musikkvällar.

-Om allt går enligt planerna blir det musikcafé vid fyra tillfällen, och ni är alla varmt välkomna hit till Vidsels kyrka, avslutar hon.

Kyrkokören sjöng tre egna låtar och sångkören avslutade med att leda i sången "Sträck ut din hand" av Lasse Berghagen.

Kyrkokören sjöng tre egna låtar och sångkören avslutade med att leda i sången ”Sträck ut din hand” av Lasse Berghagen.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.