Omdiskuterad premiärförlust för Älvsbyn

07 MAJ 2016
Chinemerem Victor Nnachi kvitterar till 1-1. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Älvsbyn förlorade seriepremiären hemma på Älvåkra mot Alterdalen med 1-2 (0-0). Men det var ett omdiskuterat resultat. Hemmalaget fick ett mål bortdömt och en straff emot sig. Domslut som tränaren Robert ”Isse” Isaksson inte var nöjd med.

En av Älvsbyns många chanser. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn och Alterdalen är två tippade topplag. Därför var det viktiga poäng som sto på spel redan i första omgången. Något som märktes. I matchinledningen spelade båda lagen med nerverna utanför tröjan.

Abdalla Hassans nickmål dömdes bort. FOTO: KRISTER PALM

Efter en halvtimmes spel tog dock hemmalaget tag i taktpinnen. Älvsbyn hade en boll i mål efter en nick av Abdalla Hassan. Men målet dömdes bort. Anledning: domaren ansåg att Abdalla använt armarna mot Alterdalens försvarare.

I matchminut 60 tog Alterdalen istället ledningen efter mål mav Viktor Åström. Men Älvsbyn replikerade snabbt. Tre minuter senare nätade Chinemerem Victor Nnachi.

Straffmålet som avgjorde. FOTO: KRISTER PALM

Delad pott? Nej, tyvärr inte för Älvsbyns del. Med nio minuter kvar fick Alterdalen en straff. Domaren blåste för hands på en älvsbyspelare. Ett tveksamt beslut enligt ”Isse” som ansåg att bollen sökte handen, inte tvärt om.

Älvsbyn ville också ha en straff. Men domaren friade (Se bild).

I denna situation ville Älvsbyn ha en straff. FOTO: KRISTER PALM.

Isse lovar dock nya friska tag.
– Man förlorar inte en serie med första matchen. Vi kommer tillbaka, säger han till Piteå-Tidningen.