”Oförglömlig konsertupplevelse”

13 MAJ 2016
Skrivet av :
IMG_3576

FOTO: BÖRJE ANDERSSON

RECENSION: Vi som var på folkhögskolan i kväll, torsdag, fick en oförglömlig konsertupplevelse. På scenen stod först kulturskolans stråkorkester, Stråkmix.
Stråkmix.

Stråkmix.

Efter det inledande stycket Genom eld och vatten, fick orkestern hjälp av kvällens gästgrupp, folkmusikgruppen Rim. Tillsammans spelade de två låtar, innan det var dags för Rim att ta över resten av kvällens konsert.
Rim, som består av fyra etablerade och mycket skickliga och samspelta folkmusiker från olika delar av Norden, framförde ett mycket variationsrikt program. Gruppens medlemmar är Elin Jonsson, Jo Einar Jansen, Sunniva Abelli och Hilde Fjerdingöy.
IMG_3575
Ett rätt stort antal konsertbesökare fanns också på på plats. Glädjande nog fanns både besökare från Luleå och Piteå med i åhörarskaran.
Det var ibland svårt att sitta still, när musikanterna spelade sina polkor, slängpolskor m.m. I slutet blev det en polkabattle, där det gick ut på att spela en polka så snabbt som möjligt, helst fortare än de andra.
IMG_3573
Applåderna var starka och ihållande efter den en och en halv timmes långa konserten. Många stannade också kvar för att prata och fika.
TEXT OCH FOTO: BÖRJE ANDERSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.