Nybyn straffades av Munkan

13 MAJ 2016
Spelande tränaren och lagkaptenen Robert Karlsson. (Arkivbild)

Nybyn hade 1-1  med mindre än en halvtimme kvar i hemmapremiären mot Munkan. Men en straff i 67:e minuten förstörde poängchanserna. Slutresultatet skrevs sedan till 1-3 (0-1).

Matchen var ändå ett fall framåt för Nybyn.
– Vi förlorade en träningsmatch mot Munkan med 0-6. Så det går åt rätt håll, säger Robert Karlsson, Nybyns spelande tränare, till Piteå-Tidningen.

Munkan tog ledningen med 1-0 genom Benjamin Gaudet i den 33:e matchminuten. Det blev enda målet i första halvlek. Men Nybyn gnetade sig fast och 19 minuter in i andra halvlek kvitterade Thomas Ågren Nilsson. Då tändes hoppet om första poängen.

Men en straff för gästerna förstörde kvällen. Den satte 1-2 Filip Andersson i nät. Sju minuter senare gjorde Benjamin Gaudet sitt andra mål för kvällen.

Sedan blev det minst sagt lite grinigt. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid delade domaren Peder Rending ut ett rött och två gula kort. Hemmalagets Sharzod Achilov utvisades. Målskytten Thomas Ågren Nilsson varnades liksom Linus Isaksson i gästande Munkan.

Gästerna ägde mycket boll men Nybyn svarade för en försvarsmässigt mycket bra insats. En bra grund att bygga vidare på.