Johanna matchhjälte

19 MAJ 2016
Johanna Björk har precis gjort 1-0. Det målet blev matchvinnande. FOTO: KRISTER PALM

Johanna Björk gjorde matchens enda mål när Älvsbyn besegrade Gammelgården hemma på Älvåkra under onsdagskvällen. Det var ÄIF:s tredje raka seger.

Johanna Björk och Anna Berglund på språng. FOTO: KRISTER PALM

– Poängen satt bra, säger Niklas Högkvist, assisterande tränare.

Matchen var en tidig seriefinal.
– Gammelgården är ett lag som kommer att kriga i toppen av tabellen, tror Niklas.

Älvsbyn har börjat säsongen strålande. Tre segrar på lika många matcher. Men trots vinsten var inte Niklas helt nöjd.
– Vi spelade stressigt. Inte som vi borde och kan.

Anna Berglund lossar stora kaonen: KRISTER PALM

Hemmalaget var det bättre laget i första halvlek. Fyra minuter före pausvilan kom också segermålet genom Johanna Björk. ÄIF skapade också ett flertal chanser till.

I andra halvlek tappade Älvsbyn lite av kommandot. Gammelgården jagade en kvittering. Men ÄIF lyckade hålla tätt.
– Försvaret höll ihop väl. Skönt att hålla nollan.

Bäst på plan var ytterbacken, Sara Burström, i hemmalaget.