Imponerade på Anatoli Cup

31 MAJ 2016
Skrivet av :

I den svåraste flickklassen gick samtliga medaljer till Älvsbygymnasterna och endast tre hundradelar skilde mellan guldmedaljören Jenny Knuts och silvermedaljören Linnea Åberg. Kajsa Söderberg tog hem bronset i samma klass och i Flickor 4 blev det ytterligare ett brons till Älvsbyn genom Elise Pettersson.

I Veteranklasserna tog en av flicktränarna, Lisa Josefine Larsson, silver i damklassen medan ett par föräldrar, Anders Isaksson och Rickard Tapper, tog guld och silver i herrklassen vid deras debut på Anatoli Cup.

Anatoli Cup i Älvsbyn brukar sätta punkt för terminen för gymnasterna i Norr och denna gång var inget undantag. 120 deltagare från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Älvsbyn, Boden, Luleå och Umeå kom till start i tävlingen där det är styrka och smidighet som gäller – istället för serier på redskap.

Från AMT till Anatoli Cup
Lisa Josefine Larsson tog över huvudansvaret för en av Älvsbygymnasternas flickgrupper i Kvinnlig Artistisk Gymnastik samt startade en träningsgrupp i AMT – Avancerad Motorisk Träning – i januari. Hon har peppat deltagarna i båda sina träningsgrupper att delta på Anatoli Cup med resultatet att flera av de unga flickorna samt två av AMT-deltagarna valde att delta vid vårens Anatoli Cup. Lisa Josefin tog själv silver i damernas Veteranklass medan Anders Isaksson och Rickard Tapper tog guld respektive silver i herrarnas Veteranklass.

Små marginaler
I den tuffaste klassen för tjejerna, Flickor 5, var det ytterst små marginaler som skilde segrarinnan och tvåan åt. Med endast tre hundradelar tillgodo vann Jenny Knuts klassen och Linnea Åberg intog andraplatsen trots att hon inte kunnat köra en av grenarna. Tredje-platsen gick till Kajsa Söderberg och även fjärdeplacerade Anna Nilsson kom från Älvsbyn. Elise Pettersson tog brons i klassen Flickor 4.

Personliga rekord
Totalt deltog 33 Älvsbygymnaster fördelade på sex flickklasser och en pojkklass och fastän flera av dem inte tog sig upp på pallen så sattes många personliga rekord under dagen. Och framförallt så kämpade alla riktigt bra! Kärntanken med Anatoli Cup är både att motivera till träning i styrka och smidighet men också att deltagarna ska kunna jämföra sina resultat med sig själva från år till år och på så sätt få ett ”kvitto” på sin utveckling.

Rekordstor utdelning
En annan rolig sak med Anatoli Cup är att de tävlande belönas för flitigt deltagande. Vid 6:e, 8:e och 10:e starten får deltagaren en plakett och vid 15:e, 20:e, 25:e, 30:e etc gången en pokal som anger antalet gånger man varit med på tävlingen. Denna gång var det hela 21 plaketter och 5 pokaler som delades ut, vilket var rekordmånga vid en och samma tävling. 22-åriga Elin Bergvall, Älvsbygymnasterna, imponerade med att ha startat för 30:e gången.

Cupsegrare
Lulegymnasterna Adela Bergström Larsson och Nore Peruzzaro blev vårens Cupsegrare då de hade högst poäng av alla på flick- respektive pojksidan.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, FOTO: ANDERS ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.