I väntan på LARM !

Nu var det dags igen, för en favorit i repris om du frågar ungdomarna i ungdomsbrandkåren, larmdygnet, ett dygn där dom får prova på att bo på brandstationen ett helt dygn, med allt vad det innebär, laga mat, städa, träna, tvätta, serva utrustningen och så klart.. Larmen!

20160506_ubk_001

Dygnet började på fredag förmiddagen och redan efter en halvtimme var det dags för första uppdraget: trafikolycka!

20160506_ubk_002

Inte nog med att en bil hade ”krockat” med ett träd, en våldsam markbrand (i en tunna) hade startat i närheten. Ungdomarna blev uppdelade i olika grupper av gruppcheferna och löste dom två uppgifterna snabbt och säkert.

20160506_ubk_003

När lunchen precis var intagen kom nästa larm: lägenhetsbrand! Ungdomarna fick det hett om öronen när dom gick in i tät brand(disco)rök. Sikten var inte god och när en brandman ”plötsligt” rasade ihop blev det ännu mer spännande! Tur att allt var påhittat och på låtsas!

20160506_ubk_004

På eftermiddagen stod ungdomarna utanför en matvaruaffär och sålde lotter för att dryga ut sin kassa för Laholmlägret under sensommaren. Fredagkvällen avslutades med fotbollsfys och lite fritt innan lampan släcktes.

Larmdygnet håller på till lördagsmorgonen och vem vet vad som kan hända under natten..

Text och Foto: David Berg /UBK Räddningstjänsten

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.