Guld till Kajsa och Frida i Maxicuperna

26 MAJ 2016
Skrivet av :
På bilden från vänster bak finns Embla Lundström, Donja Nialepka, Elsa Lundberg, Frida Engman, Hanna Andersson, Elise Pettersson, Kajsa Söderberg, Elin Bergvall, Anna Nilsson.  FOTO: SARA ANDERSSON

På bilden från vänster bak finns Embla Lundström, Donja Nialepka, Elsa Lundberg, Frida Engman, Hanna Andersson, Elise Pettersson, Kajsa Söderberg, Elin Bergvall, Anna Nilsson.
FOTO: SARA ANDERSSON

Guld till Kajsa Söderberg, silver till Anna Nilsson, brons till Elise Pettersson och en fjärdeplats till Elin Bergvall blev Älvsbygymnasternas fina resultat i den svåraste klassen Maxi A. I den yngre klassen med samma krav steg ytterligare en Älvsbygymnast upp på pallen genom Frida Engman som vann Maxi B överlägset.

Under lördagen samlades ett 40-tal gymnaster från länet för att tävla Mini-, Midi- och Maxicupen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Nytt för i år var att Maxicupen deltats i två klasser där gymnaster från 14 år och uppåt tävlade Maxi A och övriga i Maxi B med samma krav. Klasserna Midi- och Minicupen tävlade på något lättare serier. Älvsbygymnasterna ställde upp med fyra gymnaster i Maxi A, fyra i Maxi B och en tjej i Midicupen.

Små marginaler

Det skilde femton hundradelar mellan segrarinnan Kajsa Söderberg och tvåan Anna Nilsson då Söderberg slutade på 44,40 p och Nilsson på 44,25 p i Mångkampen i Maxi A. Kajsa hade högsta poäng på hopp, barr och fristående medan Anna fick bästa poäng på bom och näst bästa poäng på barr och fristående. Träningskompisen, tillika Älvsbygymnasten, Elise Pettersson tog sin första pallplats på Maxicupen då hon kom trea med 43,10 p.

Svårast hopp

Pettersson hade näst bästa poäng på hopp, endast femton hundradelar efter Söderberg. De två var de enda i startfältet som hoppade grupperad Tsukahara, vilket var det svåraste hoppet som utfördes för dagen. Elise delade även andra bästa poäng i barr med Nilsson. På fjärde plats med 42,05 p kom Elin Bergvall som hade näst högsta poäng på redskapet bom.

Frida körde salto

I klassen Maxi B vann Älvsbygymnasternas Frida Engman överlägset med 38,80 p och hade bästa poäng på hopp, barr, och bom samt tredje bästa poäng på fristående. Men mest nöjd var Frida med bommen, trots att hon hade tre fall, eftersom hon tävlade på salto (en fri bakåtvolt) på bom för första gången.

Embla klarade bryggan

Älvsbygymnasterna Embla Lundström, Elsa Lundberg och Hanna Andersson placerade sig på 6:e, 9:e och 10:e plats i Maxi B och för Hanna var det första gången hon tävlade på så svårakrav. Hanna var mest nöjd med friståendet och även Embla var nöjdast med sitt, trots atthon klarade bryggan på bommen. Elsa var nöjdast med barren där hon körde sin serie utan stopp. Klubbkompisen Donja Nialepka kom sjua i Midicupen och var nöjdast med hoppet.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA 20160522

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.