Fibromyalgins dag med Kalle

Karl Petersen var kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Luleå kommun mellan 2002–2013, som under torsdagskvällen besökte Älvsby Reumatikerförening i deras lokal på Storgatan under Fibromyalgins dag.

20160513_kallep_3138

Kalle P föreläste Foto: Kurt Burström

Inför ett 25 tal åhörare föreläste han om sitt författarskap och sin senaste bok ”da capo”, samt de år som han var kommunalråd i Luleå.

I en öppenhjärtlig berättelse fick han många att le lite, då anektoter och ett stort berättarskap fanns under kvällen.

Alla som närvarande fick också hans bok ”da capo” att ta med sig hem för att läsa.

Vanja Nordlund ordförande för Älvsby Reumatikerförening var glad att hans besök lockade, även om det kunde ha kommit fler.

Petersen har byggt upp en stark profil lokalt inom Lulå kommun där ingen lulebo kan undgå att Kulturhuset och Facebook:s serverhallar i Luleå förknippas starkt med honom, där han är både teknologe- och fil hedesdoktor vid Luleå tekniska universitet.

FAKTA
Fibromyalgi Smärta, syftande på muskel- och vävnadssmärta eller fibromyalgisyndrom är ett medicinskt syndrom som främst kännetecknas av att Fibromyalgipatienter har ofta också andra symtom, såsom sömnsvårigheter, trötthet och stelhet.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.