Den rullande bygdegården besökte Bredsel

David Dahlberg och Tommy Lundh är två av eldsjälarna bakom Bredsels byaförening.

David Dahlberg och Tommy Lundh är två av eldsjälarna bakom Bredsels byaförening.

Den rullande bygdegården – en liten släpkärra, lastad med allt från en tyst replokal, pingisbord, teatersmink, tv-spel, pärlplattor och diverse olika spel och uteaktiviteter besökte Bredsels bygdegård och lockade till sig närmare trettio barn- och ungdomar.

Den rullande bygdegården är till för föreningar som vill ha inspiration och idéer på olika sorters ungdomsverksamhet och den håller vad den lovar. Fullastad med material till diverse aktiviteter, är den en riktig inspirationskälla för den som vill arrangera något för barn- och ungdomar i sin lokala bygdegård.

Både stora och små visade upp sina musikaliska talanger.

Både stora och små visade upp sina musikaliska talanger.

-Det var lite spännande, vi visste ju inte vad som fanns i släpkärran innan den kom, säger Tommy Lundh, ordförande i Bredsels bygdeförening och fortsätter:
-Vi har inte packat upp allt material med har varit väldigt uppskattat det vi har ställt fram.

Byaföreningen bjöd på grillad korv.

Byaföreningen bjöd på även på dricka och grillad korv.

Projektet Ung i bygdegården som finansieras av Boverket, syftar till att lägga fokus på två områden; inspiration och utbildning, inom fyra distrikt. Distrikten ska under projektåret jobba tillsammans med en projektledare för att utveckla och öka ungdomsverksamheten runt om i distriktets bygdegårdar. Norrbotten är ett av fyra utvalda distrikt för 2016. Källa: www.bygdegardarna.se

Ansiktsmålning var en populär aktivitet. "Fjärilarna" på bild är systrarna Alva och Alice Bohlin.

Ansiktsmålning var en populär aktivitet. ”Fjärilarna” på bild är systrarna Alva och Alice Bohlin.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.