Älvsbyn bestulna på poäng

23 MAJ 2016
Skrivet av :
Robert "Isse" Isaksson kan bara skratta åt den snöpliga poängförlusten mot Storfors/Munksund.

Robert ”Isse” Isaksson kan bara skratta åt den snöpliga poängförlusten mot Storfors/Munksund.

Älvsbyn tog en poäng, efter 1-1 (0-0), borta mot Storfors/Munksund. Men det var ändå bistra miner hos de grön-vita efter matchen.
– Vi brände sju frilägen. Det gick troll i bollen. Vi skulle ha vunnit med stora siffror, säger Robert ”Isse” Isaksson, tränare.

Till och med motståndarlagets tränare, Torwald Wikström, höll med. Han tyckte att Storors/Munksunds poäng var rena stölden.

Älvsbyn radade upp chanser. Under första halvlek noterades två frilägen, ett stolpskott och ett jätteskott mot krysset som hemmalagets målvakt, Johan Nyström, mirakulöst räddade.
– Han måste ha gjort sitt livs match. Deras målvakt var helt fenomenal, berömmer ”Isse”.

I andra halvlek fortsatte Älvsbyns dominans. Laget spelade fin fotboll och kom till många avslut och frilägen. Men unge Nyström stod i vägen.

Med 20 minuter spelade av andra halvlek gjorde istället Storfors/Munksund 1-0. Ett mål på distans efter en misslyckad rensning från målvakten Niklas Högkvist. Samme Högkvist svarade dock för en jätteräddning på ett skott och agerade i övrigt säkert och förtroendeingivande.

Älvsbyns kvittering kom på en frispark av Chinemerem Victor Nnachi, i laget kallad för Viktor, med kvarten kvar att spela. I slutet forcerade Älvsbyn för ett segermål. Men som sagt…denna kväll var inte marginalerna på lagets sida.

– Vi får ha tålamod och glädjas över vårt fina spel. Men visst var resultatet snöpligt, medger ”Isse”.

Räkna med ett revanschsuget och taggat Älvsbyn i kommande hemmamatch mot IFK Arvidsjaur.

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.