160 orienterande Älvsbybor deltog i World Orienteering Day

Sture Norén, kunde bocka av många deltagare på World Orienteerin Day.

Sture Norén, kunde bocka av många deltagare på World Orienteerin Day.

Hela onsdagen sprangs det på Älvåsen i Älvsbyn. Totalt deltog 160 älvsbybor, i åldrarna 7 – 80 år, i World Orienteering Day med start och mål i Lomtjärnsparken.
– Fantastiskt! Det har varit glada miner hela dagen. Och så hade vi tur med vädret, säger Sture Norén, eldsjäl och lärare på Idrottslinjen.

World Orienteering Day är ett arrangemang som i första hand vänder sig till skolungdomar. Runt om i hela världen arrangeras sprintorientering samma dag i första hand för att presentera orienteringssporten och som sekundär effekt är förhoppningen att kunna slå sig in i Guinness Book of Records där rekordet för ett liknande arrangemang är 207 979 startande.

– Älvsbyborna har minsann bidragit. Vi är mellan två och tre procent av kommuninvånarna som deltagit. Om alla orter hade så bra uppslutning skulle det innebära över 200 miljoner orienterare, säger Sture.

20160511_orilomtj_3652

Full fart på World Orientering Day i Lomtjärnsparken

Det började redan på morgonen med att cirka hundra skolelever sprang. På eftermiddagen greppade ett 20-tal ungdomar på idrottslinjen karta och kompass. Sedan avslutades dagen med motionsorientering på kvällen som lockade ett 40-tal personer.

– Extra kul är att många skolelever kom tillbaka på kvällen och ville vara med för att de tyckte orienteringen var rolig, berättar Sture.

Därmed har kanske orienteringssektionen i Älvsby IF lyckats rekrytera fler aktiva.

Även i Klöverträsk deltog skolan i World Orienteering Day.

Om rekordet för Guinness Book of Records slogs får vi vänta på svar. Medan vi svenskar sover pågår fortfarande aktiviteterna på USA:s västkust.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.