Rattfylleri och trafikbrott i helgen

11 APR 2016
Skrivet av :

UPPDATERAD: Under hela helgen har Polisen i Älvsbyn jobbat hårt mot rattfylleri och trafikbrott.

polis_i_trafiken

Kl. 22:49 på lördagskvällen.
Stoppades ett fordon i centrala Älvsbyn. Föraren, en man i 50-års åldern blåste positivt i polisens sållningsinstrument, mannen misstänktes för rattfylleri av normalgraden och transporterades till polisstationen i Piteå för provtagning och fick körkortet omhändertaget. Mannen är därefter frigiven.

Kl. 02:10 på söndagsmorgonen.
Fick en 35 årig bilförare fick sitt körkort omhändertaget av polispatrull sedan denne kört 81 km/tim på en sträcka där högsta hastighet var 40 km/tim.

Kl. 03:11 på söndagsmorgonen.
Stoppades och kontrollerades ytterligare ett fordon efter det att patrullen observerat ett kraftigt vinglade fordon över Piteälvsbron på väg in mot byn. En man i 30-års åldern stoppades sedan på Älvgatan. Han misstänks nu för grovt rattfylleri sedan han blåste 1.22 promille och fick körkortet omhändertaget. Mannen är därefter frigiven.

Uppdatering

Kl. 21:49 på söndagskvällen.
Stoppades en bil strax utanför Älvsbyn. Vid samtal med en av passagerarna uppstod misstanke om att mannen var påverkad av narkotika. Mannen som är i 30-årsåldern togs med till polisstationen och efter provtagning frigavs han.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.