Kaj vill få fler att nappa på pimpelfiske

Kaj Kottelin med en del av medaljskörden runt halsen.

Kaj Kottelin med en del av medaljskörden runt halsen.

Förra året vann han SM i Pimpelfiske. Den gångna helgen resulterade i brons på Nordiska Mästerskapen i Finland.  Nu vill Kaj Kottelin, Korsträsk, locka fler till tävlingssektionen i Älvsby Sportfiskeklubb.
– Pimpelfiske är en väldigt trevlig och social sport, säger Kaj.
 
Kottelin är en riktig naturmänniska. Både privat och yrkesmässigt. Han arbetar som fisketillsynsman på Länsstyrelsen i Norrbotten. Dessutom driver han på fritiden företaget Naturfiskeguiden där han lotsar fiskeintresserade till fina vatten.
Tävlingssektion
Pimpelfiska tävlingsmässigt började Kottelin med 1984.
– Sedan blev det uppehåll under några år innan jag började om igen år 2000.
Numera är han ett aktat namn i pimpelfiskekretsar och etablerad i toppen. Kaj vann SM-guld i veteranklassen i Norsjö förra året. Den gångna helgen blev det brons i Nordiska Mästerskapen som avgjordes i finska Vitasaari, öster om Vasa.
Kaj Kottelin högst upp på prispallen vid förra årets SM.

Kaj Kottelin högst upp på prispallen vid förra årets SM.

2014 startades en tävlingssektion i Älvsby Sportfiskeklubb.
– Vi välkomnar fler, både ungdomar och vuxna, hälsar Kaj som hoppas att många nappar på hans inbjudan.
265 medlemmar
– Pimpelfiske är en väldigt trivsam sport. Hela familjen kan medverka och samvaron mellan alla är god. Dessutom har arrangörerna ofta fina priser, både till de bästa i tävlingarna men även sådana som lottas ut på startkorten.
 För att lyckas lura fisken på kroken krävs kunskaper.
– Det handlar om olika typer av bete men också¨att läsa av vattendragen. Men det lär man sig med tiden, säger Kaj som dock lovar nyblivna medlemmar i sportfiskeklubben en genväg i form av hans goda råd.
Älvsby Sportfiskeklubb har ca 265 medlemmar har egna fiskevatten.
– Den som är intresserad får gärna höra av sihg till mig, erbjuder Kaj.
Kontaktuppgifter:
telefon: 0731- 839 582

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.