Guld till Meja vid Vårcupen

20 APR 2016
Skrivet av :

Meja Burman tog guld i sin klass vid Vårcupen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Luleå.

Hon var en av de 17 Älvsbygymnaster som deltog vid lördagens tävling där föreningen hade deltagare i samtliga klasser. Många glada tjejer och fina prestationer bjöds publiken på under tävlingsdagen.

 

Under lördagen var det dags för Vårcupen, ett nytt initiativ från Lulegymnasterna som arrangerade sin första stegserietävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Älvsbygymnasterna ville inte missa premiären utan deltog med hela 17 flickor, näst största förening på plats, och var representerade i alla fyra klasser. Även Gällivare, Arvidsjaur, Boden och Luleå var med och bidrog till startfältet på drygt 70 gymnaster.

Stämningen var på topp i Voltarenan när tävlingsdagen drog igång. Älvsbygymnasterna hade med sig alla sina (sex stycken) tränare och många föräldrar, kompisar samt domare var på plats för att tävlingen skulle bli komplett.

Jonna tog andan ur publiken
Många fina ögonblick är sparade, som t ex då Jonna Grahn gjorde sitt skulderstående på bom och ett sus gick genom publiken för att det var så snyggt som det bara kan bli. Tre svårfångade ”femmor” (högsta möjliga poäng) på bom gick till just Älvsbytjejerna Varja Nialepka, Elvira Nilsson och så förstås till Jonna i klassen Steg 2.

Meja Burman

Meja tog guld
Älvsbygymnasternas Meja Burman gjorde en jämn tävling och vann klassen Steg 1 med marginal. Hon fick höga poäng på allt utom barr där serien är extra tung för alla och bara en tjej fick högre poäng än henne. En ”femma” på fristående vittnade om en perfekt serie på redskapet, något som endast träningskompisen Astrid Öberg lyckades med i samma klass.

Donja och Minou kvalificerade sig
På Steg 3 tävlade tre Älvsbygymnaster och både Donja Nialepka och Minou Boman kvalificerade sig till tävling på nästa steg tack vare fina insatser på den här och en tidigare tävling. Kvalificeringen på Steg 1-4 går till så att när en gymnast har fått minst en ”fyra” (4,0 poäng) på varje redskap får de flytta upp ett steg om tränarna anser att gymnasten är redo.

Elsa debuterade i ny klass
Även på Steg 4 deltog tre tjejer från Älvsbygymnasterna och de var mycket jämna. Elsa Lundberg gjorde en mycket fin första tävling på sitt nya steg och lyckades få en ”femma” på hopp till mattberg, vilket bara delades ut till totalt tre flickor i klassen.

Många glada gymnaster
Vid tävling på Svenska Stegserierna, Steg 1 4, kommer alla som hamnar utanför pallen på delad fjärde plats, så Älvsbygymnasterna hade alltså en glad guldmedaljör och 16 glada fyror efter att lördagens tävling var avgjord.

Nästa tävling för de här tjejerna är Ungdoms-DM i Älvsbyn 14 maj.
Text: Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg
Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.