Granträsknappet avgjordes i strålande solsken

04 APR 2016
Skrivet av :

Den 2 april höll Bya- och Fiskeföreningarna i Granträsk sin sedvanliga pimpeltävling. Solen lyste redan från morgonen från en klarblå himmel och fortsatte så över hela tävlingen.

 

Morgonens minusgrader blev därmed snabbt till sköna plusgrader samtidigt som det var vindstilla. Den fina isen gjorde även att det var lätt att ta sig ut till tävlingen, tom någon med bil.

Glädjande kom många soldyrkare och hela 149 st av dem löste startkort. Några av deltagarna kom i god tid före starten för att planera sitt fiske för en fin placering i tävlingen medan andra var mest intresserade av att sola, umgås och ha trevligt. Några hade inte ens med sig pimpelspö.

Mats med medhjälpare såg till att alla kunde köpa goda hamburgare både före och under tävlingen.

Det kokades även kaffe över öppen eld.
– Vilken härlig stämning med många och trevlig deltagare det är och vilken prisceremonin jublar Peter Wedin som är huvudansvarig för arrangemanget. Han fortsätter med att glädjas åt att även ungdomar i byn deltar i arrangörsstaben.

Tävlingen var mellan 11 och 13, och efter avslutstutan köade pimplare till vägningsbordet för att få sin fångst vägd.

Per, Elisabeth och Jörgen blev de tre som fick fisk med den högsta vikten när Peter och Sören vägt in fångsten färdigt. Per fick hela 2 097 g.

Sedan började den spännande utlottningen på de sålda startkorten. Max fick första utlottningspriset. Prisbordet var fullt, så väldigt många av deltagana fick komma fram och välja sig ett pris. Det var så många priser att några av deltagarna tröttnade och börja gå hemåt innan alla priser var utlottade.

Vi tackar våra sponsorer för de fina priserna och solen för det fina vädret.

Granträsk hemsida, resultat.

Text och Foto: Göran Lundström/Granträskcorre

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.