”Det känns så underbart”

05 APR 2016
Skrivet av :
Jalle Svanberg en glad ordförande för Boden Handboll. FOTO: STERLING NILSSON.

Jalle Svanberg en glad ordförande för Boden Handboll. FOTO: STERLING NILSSON.

Boden Handboll spelar i elitserien kommande säsong. Detta efter en dramatisk seger med uddamålet, 21-20, borta mot Önnered.
– Vi, lilla Boden, ska spela i elitserien nästa år. Hur fett är inte det? Det är helt magiskt. Ren jävla magi, förklarade Emmy Nordmark, känslosamt till P4 Norrbotten direkt efter slutsignalen.
Laget på väg ut från Bodensia Först ör lagkaptenen Annica Ölén som följs av Emmy Nordmark. FOTO: STERLING NILSSON.

Laget på väg ut från Bodensia Först är lagkaptenen Annica Ölén som följs av Emmy Nordmark. FOTO: STERLING NILSSON.

 

Det var lycka, tårar och kramar. Många hade svårt att sätta ord på känslorna.

– Jag känner mig mållös. Det är så många känslor just nu. Vi lyckades dra det längsta strået, vi lyckades toppa formen på slutet, vi lyckades hela vägen. Det är så sjukt. Det känns så underbart. Jag hade inte ens vågat drömma om det här, jublade Carin Bergdahl, lagets veteran, till P4 Norrbotten.

Hon förklarade varför laget tagit steget upp till högsta serien.
– Det är vårt självförtroende. Vi tror, vi är trygga i våra positioner, vi är trygga i det vi gör, vi har en klar spelidé. Vi är helt enkelt det bättre laget.
Superladdade
Efter segern hemma mot Önnered krävdes en vinst på bortaplan.
– Vi var superladdade och visste att det skulle krävas ett hårdare jobb än i hemmamatchen. Det är deras hemmahall och vi visste att det skulle bli tufft. De bjuder på en jävla match. Trist att de ska behöva gå ut på enpunkt och tvåpunkt. De bryter ner vårt anfallsspel men vi löser det till slut och det känns så jävla härligt.
Boden hade länge övertaget men det blev nervöst i slutet. I halvtid ledde Boden med 11-8. Ett tag i andra halvlek var ledningen fem mål. Men Önnered kämpade sig i kapp och med minuten kvar stod det 20-20. Matchvinnare blev Bodentjejen, Emmy Nordmark, som satte avgörande 21-20.
Sista sekunderna låg Önnered på för en kvittering.
– De kändes som om de hade en riktig stor chans…Tidigare har vi kunnat förlora de matcherna på ett billigt mål men nu liksom lyckades vi täppa igen. Det är faktiskt vi som vinner den bollen.
Hyllades vid hemkomsten
När laget landade på Luleå Airport möttes de av ett stort antal supportrar. Redan efter matchen berömde Carin publiken hemma i Boden i P4 Norrbotten.
– Det är fantastiskt. Hjärta, kärlek och varmt att veta att supportrar fyller hallen för våran skull. Jag vet att många är stolta över oss. Det är även vi.
Carin Bergdahl lovar spela vidare.
– Givetvis.
Emmy Nordmark, som varit med sedan klubben bildades 2009, var rörd och hade svårt att prata i den efterföljande radiointervjun som redan är historisk.
– Det är helt sjukt. Det är det…Vi åker hit och vinner med en boll. Det är helt fantastiskt. Vi, lilla Boden, ska spela i elitserien nästa år. Hur fett är inte det? Det är helt magiskt. Ren jävla magi, förklarade hon känslosamt.
15. Annica Ölén

15. Annica Ölén

”Värda avancemang”
Inför kvalet till elitserien valde Boden Handboll att tillfälligt förstärka med Teresa Utkovic, 36, med 79 landskamper i bagaget. Det slutade med succé i den första matchen. Inför en fullsatt hemmaarena vann klubben med 29-25 mot Önnered och Utkovic gjorde sex mål.
– Boden är verkligen värda att gå upp i elitserien, med den kultur de har. De spelar också en rolig och snabb handboll, sa Utkovic då till Sportbladet.’
Lagkaptenen Annica Ölén gjorde dock sin sista match. Beslutet var taget innan. Skälet är att hennes kropp inte längre tål en fortsatt elitsatsning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.