Fibersatsning av Telia i Älvsbyn

a2df73da7d85bb0b_400x400ar

Telia storsatsar på fiber i ny kampanj till villaägare och företagare. Två av orterna som berörs är Älvsbyn och Boden.
Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Villafibersatsningen är en del av detta.

I kampanjen som startat får sammanlagt omkring 13 000 hushåll i 17 kommuner möjlighet att ansluta villan till framtidens infrastruktur. Nytt är att även företag i berörda villaområden får erbjudande om att ansluta sig till Teliasöppna fibernät.

För Älvsbyns del handlar det om cirka 1 400 hushåll på följande områden: Altuna, Grekland, Västermalm, Östermalm, Prästgärdan, Nybergshägnan, Centrum samt Nygård.

I Boden berörs cirka 520 hushåll på Avaheden och Bodsvedjan.
– Det råder fiberfeber i hela landet och det känns jättebra att nu även kunna erbjuda företagare en öppen fiber anslutning. Vi har redan testat erbjudandet på ett antal orter i Skåne och det föll väl ut. Nu gör vi en bredare lansering och ser till att även företagarna i våra kommande kampanjer kan ta del av erbjudandet, säger Linda Hernström, ansvarig för Telia Öppen Fiber.

Fiberanslutningen ger villaägarna och företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Det är ett öppet nät vilket innebär att varje hushåll eller företag fritt kan välja bland flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredband, digital-tv och bredbandstelefoni.

Telia lovar fiber som ger både hushållen och företagen helt nya möjligheter.

”Det är en stabil internetuppkoppling som klarar av att koppla upp datorer, surfplattor, mobiler
och tv-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala servicetjänster inom många olika områden, till exempel sjukvård och utbildning” skriver Telia i ett pressmeddelande.

Kampanjen pågår till 31 maj. Utbyggnaden påbörjas i juni och beräknas vara klar senast 30 juni 2017.

Fakta om fiber:
Med fiber transporteras tele- och datatrafik med ljusets hastighet och ger privatpersoner, företag och kommuner en infrastruktur med helt nya möjligheter tack vare dess i princip obegränsade kapacitet.
Om Telia Öppen Fiber
Telia Öppen Fiber, kommunikationsoperatör, levererar en öppen plattform där kunderna kan välja mellan olika tjänsteleverantörer och deras tjänster, såsom telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften avnätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.