Polarbröd bäst på modernt och hållbart ledarskap

05 APR 2016
Skrivet av :

Polarbröd 2

Polarbröd tillhör Sveriges bästa företag i modernt hållbarhetsarbete. Älvsbybageriet är bland de topprankade i Human Centered Business Index.

Hallin_HR_6729

Johanna Hallin, VD Lumen Behavior, som utvecklat ramverket för Human Centered Business Index.

– Vi lever i en global värld, med ett överflöd av information och kunskap. Ändå fattas de flesta affärsbeslut på samma premisser som förra seklet. De företag som kan omsätta kompetenserna meningsfullhet, empati, systemförståelse och elasticitet, i både ledarskap och strategi, har förutsättningar att inte bara överleva – utan också blomstra, säger Johanna Hallin, VD Lumen Behavior, som utvecklat ramverket för Human Centered Business Index.

 
Vid en ceremoni i Stockholm den 15 mars presenterades de tio topprankade företagen i Sverige. Dessa var; Polarbröd, BoKlok,DayCape, Elekta, Fjällräven, Frösunda Omsorg, GodEl, IUG, Mitt Liv och Saltå Kvarn. Alla är vinnare eftersom de presenteras utan inbördes ranking. Orsaken är att verktyget fortfarande är under validering.
Alla företag på listan uppges visa prov på att omsätta den nya kompetens som krävs för att navigera företagsutveckling i en föränderlig samtid.

 

 

Carina Roos, Stabs- och hållbarhetschef på Polarbröd

Carina Roos, Stabs- och hållbarhetschef på Polarbröd

Polarbröd är ett norrländskt familjeföretag med hundraåriga traditioner. Företaget drivs idag av systrarna Karin Bodin och Anna Borgeryd som är femte generationens bagarbarn. Polarbröd vill skapa möjligheter att äta gott och sunt, nu och i generationer.
Under 2012 frågade vi alla medarbetare vad vi behöver göra ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv för att finnas i 133 år till. Dialogen resulterade i en lista med de 10 viktigaste sakerna. Förutom det ekologiska perspektivet betonade medarbetarna att vi behöver ha attraktiva produkter, gott ledarskap, motiverade medarbetare, en lönsamhet för att fortsätta investera för framtiden samt vara en attraktiv arbetsplats , säger

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.