Postlådor i Älvsbyn plundras av tjuvar

09 MAR 2016
Skrivet av :

brevladaPost stjäls ur brevlådorna i Älvsbyn. Inte bara det utan även kontanter, paket med böcker och annat. Boende i centrala Älvsbyn uppmanas nu att vara uppmärksamma och hålla utkik efter plundrarna.

”På senare tid har otrevliga saker hänt på baksidan av vårat hyreshus, nämligen att post blivit stulen, och sedan hittats i t.ex källaren öppnad, söndersliten, och paket, där utsidan vittnar att innehållet kan vara något utav värde (t.ex CDon, mediamarkt och liknande), har givetvis varit tomma. Min sambo beställde studielitteratur, inte ens den fick hon behålla. Allt kan den desperate sälja/byta till annat av värde!” skriver en dabattör på Facebook-sidan Älvsbydebatten.

I en kommentar berättar en annan också om stöld:
”Jag blev utsatt för en id-kapning troligtvis då någon fått tag i post med mina personuppgifter och personen hade även fått ut ett paket på posten i mitt namn och utan att visa leg. Förmodligen då tagit avin ur brevlådan. Så ni som blivit avstulna post håll koll på nya kreditsökningar i ert namn.”

Händelserna är ännu inte polisanmälda. Men de skapar obehag för drabbade.

En person lär ha blivit besulen på 3 500 kronor. Pengar för en soffa som hans ex lämnat i ett kuvert i brevlådan.

Att det skulle vara ett busstreck av barn tvivlar de drabbade på. Riktig illa kan det sluta om tjuvarna använder personuppgifter för kapning av konton med mera…

Folk har även fått påminnelser på räkningar som de aldrig erhållit med påminnelseavgifter som följd.

Brevlåde-tjuvarna verkar vara aktiva under dagtid.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.