Frivilliga lottor vill synas

18 MAR 2016
Skrivet av :

Svenska Lottakårens lokalavdelning i Älvsbyn vill synas ordentligt.

Under två veckor har Lottakåren i Älvsbyn satsat hårt på att marknadsföra sig genom att tala om att utmana kvinnor att utmana sig själv och tala om att de är Sveriges främsta forum för kvinnor som vill bidra till ett säkrare och tryggare samhäll.

20160318_lottor_gunnel

Eldskälen Gunnel Nilsson vill visa att lottorna tar ansvar i smhället. Med utställning på Biblioteket och elektronisk skyltning längs Storgatan vill man locka fler kvinnor till Svenska Lottakåren.

20160318_lottor_3225

Fler kvinnor behövs i samhällets krisberedskap

En ökad delaktighet av kvinnor i säkerhetsarbetet är en förutsättning för att bygga starka och trygga samhällen. Vi behöver ta vara på alla individers kunskap och kompetens, men fortfarande är de för få kvinnor som engagerar sig i försvars- och samhällssäkerhetsfrågor.
Därför initierar Svenska Lottakåren i samband med internationella kvinnodagen en nationell kampanj – ”Är du beredd att göra en insats?” – som uppmanar kvinnor att göra ett aktivt val och engagera sig i vårt militära försvar eller samhällets krisberedskap.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.