Dags att bojkotta TV 4..? Nonchalerar norra Sverige

21 MAR 2016
Skrivet av :

TV 4

TV 4 rapporterade ingenting om lördagskvällens jordbävning i norra Sverige. Detta trots att det var den starkaste i landet på hundra år. Christina Brännström, från Västerbotten, ringde upp TV-kanalen för att tipsa om nyheten men möttes av svaret; ” ”Vi valde att ta upp viktigare händelser som rör Stockholm, för här bor det flest människor”.

Christina lät sig inte nöjas. Hon lade ut ett Facebook-inlägg om hur hon blev bemött.

– Jag berättade då för honom att jag ska sluta se på TV4:s nyheter överhuvudtaget. Då blev responsen ”det tycker jag verkligen ni ska göra”, säger Brännström till Västerbottens Folkblad.

Istället för jordbävningen sände TV4 bland annat ett inslag om att brist på solljus kan vara skadligt. Hur hade det sett ut om samma jordbävning skakat Stockholm..?

På söndagskvällen hade över 3 200 har redan delat Brännströms inlägg på Facebook, och antalet fortsätter att stiga.

TV 4 har gjort en pudel.

– Vi är ledsna för vårt tidigare svar om det har missuppfattats. När det kommer till våra nyhetssändningar är det mycket som händer. Vi fick in så mycket nyheter just då och var tvungna att prioritera. Men vi menade inte att de andra områdena inte var lika viktiga, säger en person på TV4:s växel som vill vara anonym till Folkbladet

Hon lägger till:

-Vi har självklart tagit till oss detta och vi tar absolut vidare samtal och meddelanden vi har fått på Facebook.

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.