Årsmöte hos SPF Seniorerna

04 MAR 2016
Skrivet av :

Den 24 februari hade SPF Pärlan årsmöte. Ett möte som inleddes i sol och avslutades i snö. Inne var det glädje och varm stämning hela tiden. Som vanligt hade en väldig massa människor mött upp, ett åttiotal närmare bestämt.
Ordföranden Per Nilsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Efter en parentation av Hans Lundström över de bortgångna medlemmarna sjöng SPF-kören.
Före avbrott för lunch valdes presidiet: Eilert Isaksson mötesordförande, Birgitta Nilsson sekreterare, justerare Vivan Häggström och Marta Danielsson.
Resten av förhandlingarna visade på verksamhetsberättelsen och att medlemsantalet nu är 232 st inkluderat 9 nytillkomna. Föreningen har en mycket god ekonomi. Kurser och utbildningar har getts i distriktets regi och flera medlemmar har deltagit. Medlemsmöten har hållits varannan månad. Månadscaféer, friluftsdag, berättarträffar, surströmmingsfest, hälsopromenader, soppteater, julfest, körsång, matlagningskurs, bowling, ukulele är andra aktiviteter som har engagerat medlemmarna under året.
Val till den nya styrelsen: Per Nilsson omvaldes till ordförande för år 2016. Inger Boström och Lorentz Lundgren kvarstår ett år, även Sören Nilsson, suppl., Karl-Erik Sjöberg, Katrin Hellström, Ulf Bröjer och Berne Granberg. Nya ledamöter för två år blev Martin Dahlin och Gunvor Granberg, suppl.
Därefter följde val till flera olika kommittéer. Medlemmarna föreslog att ordna en resa i vår. Det påmindes om seniorlunch den 26 februari. Kören underhöll med fler sånger, kaffe och kaka serverades och massor med fina vinster lottades ut, innan mötet avslutades med blommor och tack till alla som arbetat i föreningen.
Särskild avtackning med  hemlighetsfulla presenter blev det för  Gunnel Vesterlund och Birgitta Nilsson som i mer än 10 år suttit i styrelsen och verkat för SPF på ett utomordentligt engagerat och professionellt sätt, innan de nu beslutat att lämna det direkta styrelsearbetet.
Text och Foto: Inger Boström/SPF Seniorerna Pärlan

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.