Älvsbygymnasterna dominerade

03 MAR 2016
Skrivet av :

Älvsbygymnasterna tog hem alla individuella medaljplatser samt guld och silver i lagtävlingen vid årets Distriktsmästerskap för seniorer.


Jenny Knuts blev fortsatt Distriktsmästarinna genom guld i mångkampen och tog dessutom tre grenguld och ett silver. Träningskompisen Linnea Åberg intog silverplatsen i mångkampen och tre av grenarna. Båda ingick i guldlaget tillsammans med trean Kajsa Söderberg som även lyckades ta ett grenguld och ett -brons. I Regionsfinalen vann Frida Engman klassen Steg 5.

I lördags då årets Senior-DM samt Regionfinalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik gick av stapeln i Älvsbyn kom ett 40-tal gymnaster till start från hela regionen. Hälften startade på DM.

Knuts Distriktsmästarinna
17-åriga Jenny Knuts vann mångkampen i DM före klubbkompisarna Linnea Åberg och Kajsa Söderberg och därmed säkrade de tre även lagguldet för Älvsbygymnasterna. Knuts, som härmed blev Distriktsmästarinna för andra året i rad, vann även tre grenguld och ett -silver. Åberg tog i sin tur tre grensilver och missade pallen helt på bom där hon hade två fall.

Kajsa bommade inte
Istället gick Söderberg in och körde fallfritt och vann välförtjänt grenguldet på redskapet. Kajsa tog även ett grenbrons. Övriga brons gick till Älvsbygymnasterna Elise Pettersson och Anna Nilsson, samt en delad poäng på Fristående mellan Nilsson och GK Norra Nordens Vilma Nyberg.

Det var idel Älvsbygymnaster i toppen då även fjärde, femte och åttonde platsen intogs av Älvsbytjejer genom Anna Nilsson, Elin Bergvall och Elise Pettersson som därigenom vann silver i lagtävlingen.

Fem Älvsbygymnaster uttagna till Barentskampen
Tack vare fina insatser blev Jenny Knuts, Linnea Åberg, Kajsa Söderberg, Anna Nilsson och Elin Bergvall uttagna till det svenska Barentslaget på damsidan. De får därmed äran att representera Sverige vid Barentskampen i Älvsbyn 2 april. Sverige kommer även att ha ett herrlag, som inte ännu är officiellt presenterat.

Frida kvalade till Riksfinal
Klassen Steg 5 i Regionsfinalen vanns av Älvsbygymnasternas Frida Engman som därmed kvalade in till Riksfinalen i Stockholm i början av maj. Engman hade bäst poäng av alla på barr och fristående samt klarade kraven för uppflyttning till Steg 6. Klubbkamraten Embla Lundström kom på åttonde plats och hade tredje bästa poäng i barr.

Resultat
Resultat DM damer Lag 2016-02-27

Resultat DM damer Mångkamp 2016-02-27

Text: Brittmari Åberg Foto: Anders Åberg / ÄLVSBYGYMNASTERNA

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.