ÄIF avslutade med storseger – men vårsäsongen en besvikelse

01 MAR 2016
Skrivet av :
Tvåa i grundserien och tvåa i fortsättningsserien.  "Men vi siktade på kval", säger tränaren Mikael Drugge.

Tvåa i grundserien och tvåa i fortsättningsserien.
”Men vi siktade på kval”, säger tränaren Mikael Drugge.

Älvsbyn vann sista matchen borta mot Kiruna City HF med hela 9-2 (2-0, 4-2, 3-0). Ändå fanns en besvikelse bland spelarna i laget.

– Vi satsade ju på att nå kvalet till division två. Men vi hade inte marginalerna med oss, konstaterar Mikael Drugge, tränare.

ÄIF hockey slutade tvåa i fortsättningsserien efter Rosvik.
– Det grämer oss lite grand. Mot Rosvik spelade vi bra i två perioder och ledde men föll ihop i den tredje och förlorade. Likaså mot Hertsörinken. Det kostade oss kvalplatsen.

Före jul blev ÄIF Hockey tvåa i division tre efter Kiruna AIF.
– AIF har ett bra lag. De gick ju obesegrade även mot division två-lagen, säger Drugge som var nöjd med insatserna före jul.
– Vi har egentligen spelat bra hela säsongen. Men drabbades av lite missflyt när fortsättningsserien drog igång efter nyår.

Bland annat skadades tre centrar: Pär Larsson, Erik Öhlund och Samuel Lidström.
– Det gjorde att vi tappade styrka.

Ett stort manfall inför vissa matcher bidrog också till att Älvsbyn inte lyckades knyta ihop säcken i de båda matcher som laget förlorade.
– Ibland gick vi runt på 12-13 spelare. Det blir förstås jobbigt. Kanske därför vi föll ihop i sista perioden.

Hur summerar du säsongen?
– Bra före jul. Lite sämre under våromgången, om vi kan kalla den så. Målet var ju kvalspel till division två. Så en viss besvikelse finns.

Vilka positiva saker tar ni med er till nästa säsong?
– Att vi har spelat bra. Stundtals har vi bjudit på riktigt bra ishockey. Dessutom spelade två juniorer in sig i laget; Alexander Sundh född 1999, och Anton Lindström, född 2000.

ÄIF får ta nya tag nästa säsong.

Målskyttar för Älvsbyn i matchen mot Kiruna var: Mikael Kjerrulf 2, Anton Lindström 2, Jonas Lundqvist 2, Johan Grönlund, Emil Lundberg, Daniel Nordlund.

ÄIF vann skottstatistiken med hela 72-19.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.