Villa totalförstörd av brand

20 FEB 2016
Skrivet av :

UPPDATERAD: Klockan 16.37 på lördagseftermiddagen larmade boende i en villa på Signalgatan i Älvsbyn om en brand i köket. Redan när räddningstjänsten anlände till adressen var huset övertänt.

20160220_brand_2980

Räddningstjänsten var snabbt på plats men villan gick inte att rädda. Kraftig rökutveckling, med öppna lågor och kraftig värmeutveckling, ökade risken spridning av branden varför man i ett tidigt skede inriktade in sig på att riva ett garage för att skapa en brandgata.

20160220_brand_0001

Då det är ett radhus som sitter ihop med närmaste hus så var arbetet med att hindra spridning svårt. Men de lyckades hindra brandspridningen, men det är ändå frågan om en totalskada där branden startade och de två personer som bor i huset hade lyckats ta sig ut före räddningstjänsten anlände och ingen person ska ha kommit till skada.

Vad som orsakat branden är ännu okänt. Polisen kommer att utreda händelsen. Räddningstjänsten kommer att stanna kvar för bevakning under lördagkvällen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.