Världens största tunnbrödsbageri

25 FEB 2016
Skrivet av :
Niclas Lundqvist, platschef, och Karin Bodin, VD, invigde nya torrlagret genom att ta en tugga...

Niclas Lundqvist, platschef, och Karin Bodin, VD, invigde nya torrlagret genom att ta en tugga…

Polarbröd har under de senaste tre åren investerat för 66 miljoner kronor på det toppmoderna bageriet i Bredbyn, världens största tunnbrödsbageri. På torsdagen invigdes det nya 770 kvadratmeter stora torrlagret.

– Vi har bakat bröd i över hundra år och med investeringarna i bageriet i Bredbyn säkrar vi gott och hållbart bakat bröd i minst hundra år till, säger Karin Bodin, Vd Polarbröd.

Investeringarna innebär bland annat nyrekryteringar på tekniksidan. Bageriet har idag 90 årsanställda och är en viktig arbetsplats i Västernorrland.

Bageriet i Bredbyn är världens största tunnbrödsbageri och där bakas hårt och mjukt tunnbröd. Produkterna som bakas i Bredbyn är Sarek, Njalla, Akka, Abisko, Havrebräck, Polarknäcke, Polarknäcke Ekologisk, Polarknäcke Frisk & Fröig, Gene och Gene Fiber.

invigning 1

Den 25 februari invigdes det nya 770 kvadratmeter stora torrlagret i bageriet för hårt tunnbröd med anledning av Polarbröds investeringar på nära totalt 66 miljoner kronor mellan åren 2013 och 2016. Investeringarna innebär utveckling och förbättring av brödkvalitet, produktionskapacitet och arbetsmiljö.

Polarbröd planerar dessutom för ytterligare investeringar på nära 28 miljoner kronor under 2016-2017 i bageriet i Bredbyn vad gäller produktionsförbättrande åtgärder men även lagerutrymmen.

Smakexperten Johan Blanche.

Smakexperten Johan Blanche.

Gäster och besökare fick förutom en rundvandring och visning av bageriet, delta i premiären av Polarbröds senaste smakprojekt – Tunnbrödssensorik. Ett språk som tagits fram i samarbete med sensorik- och smakexperten Johan Blanche, för att beskriva tunnbrödens karaktär utifrån utseende, doft, smak, och konsistens.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.