Rally som visar vad elbilen går för

25 FEB 2016
Skrivet av :

20160225_elrally_2757

På onsdagen startade Älvsby Motorsällskaps Februarirundan med laddning av el bilar vid OKQ8 i Luleå, varefter ett minirally under två dagar startade.

Nästa etappmål travbanan i Boden på onsdagen där Fredrik Sandberg från Elbilen i Sverige försökte förklara vad som finns på marknaden i dag vad gäller elbilar och laddhybrider. Dagens batteriutveckling går fort och dess möjlighet att laddas, ha mest Kw/liter batteri. Laddstationers utbyggnad och bilarnas möjlighet att köra längre sträckor med full möjlighet att ladda.

Efter Boden for man vidare till Älvsbyn och höghedens Motorstadium, där man bjöd på fika med tilltugg och Älvsby Motorsällskaps berättade om utveckling av klubben under 90 år som firas i år.

Sedan blev det föredrag med inbjudna talare på Polar Hotell på kvällen om uppbyggnad av infrastruktur och hur/var det görs och vad som eftersträvas för en bra infrastruktur över hela landet.

Därefter bjöds på middag på Polar Hotell.

Torsdagen fortsatte med att rallyt fortsatte till Piteå, där Piteå Energi stod för Kaffe och visning av bilarna samt föredrag av Magnus Karlström OMEV, om globala trender inom elbilssegmentet.

Sedan den sista deletappen till OKQ8 i Luleå för målgång, där förbrukningen under rundan sammanställdes om hur det gått för de deltagande bilarn.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.