Rådjursvarning uppskyltad

24 FEB 2016
Skrivet av :

radjurNu har väghållaren/kommunen satt upp varningsskyltar för Rådjur/Hjortdjur längs Nyvägen på Altuna.

Det är livlig Rådjurstrafik över Nyvägen upp mot Övrabyn/Nya Altuna, varför man nu satt upp varningsskyltar för detta. Kvälls- och nattetid rör sig rådjuren över vägen mellan fälten vid Övrabyn/Altuna.

De senaste dagarna har ökningen av rörelser bara ökat med ca 8-10 djur rör sig dagligen i området. Samt även inne på Klinggatan och Körargatan, och de hoppar över snödrivorna längs vägen och springer planlöst då de blir stressade

20160127_radjur_karta

Här rör sig Rådjuren på Altuna/Övrabyn
På de öppna fälten uppe vid Övrabyn/Altuna är det en livlig trafik med Rådjur som rör sig in mot villaområdet på Nya Altuna och korsar Nyvägen, främst på kvällar och nätter. Ett flertal läsare har hört av sig de senaste dagarna om att det händer dagligen att rådjuren korsar Nyvägen i området

Då det är 60 km som råder efter Nyvägen i området kan det vara på sin plats att vara Extra försiktiga främst när det är mörkt, då nu även varningsskyltar satts upp

 

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.