Ny hyllning till Älvsbyn i parfymflaska

22 FEB 2016
Skrivet av :

parfym 2En ny parfym lanseras av Scents from Norra Norrland. Den kommer att heta The Pearl from Norra Norrland. Varje flaska kommer också att innehålla en vit pärla som en hyllning till Älvsbyn, som kallas Norrbottens pärla.

Liksom vid förra lanseringen av parfymen Scent of Aurora finansieras uppstarten genom att intresserade erbjuds att köpa en flaska via internet.

– Uppstarter är alltid dyrare än när en produktion redan har kommit igång. Det ska tillverkas verktyg för stöpning och tryckning, och i detta fall även en mycket större volym av parfym och boxar än hos tidigare tillverkare. Dessutom kan det behövas justeringar efterhand som är svåra att beräkna på förhand. Uppstarten är oftast är den stora puckeln för att kunna ta ut en ny produkt på en marknad. När Scent of Aurora lanserades så hade jag ett mål på 1 000 sålda enheter innan uppstart. Jag var långt ifrån målet. Denna gång hoppas jag på ”så många som möjligt” men minst 250. Trots att jag inte nådde målet förra gången så var den intäkten som kom in till bra hjälp att kunna lansera parfymen, säger Eva Henriksson.

The Pearl from Norra Norrland blev utvald som doft bland tre prototypparfymer utan namn, under en marknadsdag i Älvsbyn september 2015.

Inger Lundberg var en av dem som luktade på Eva Henriksons parfymer och bidrog till valet av The Pearl. FOTO: STERLING NILSSON

Inger Lundberg var en av dem som luktade på Eva Henriksons parfymer och bidrog till valet av The Pearl. FOTO: STERLING NILSSON

Företagsförändringar:

Produktionen sker i hjärtat av parfymlandet Frankrike; Grasse, istället för i Tyskland.

Scents from Norra Norrland AB flyttar från Skellefteå till Piteå.

Här hittar du hemsidan och butik…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.