Nu lanseras Flygbilen

24 FEB 2016
Skrivet av :

Flygplan

Från och med den 4 april 2016 får älvsbyborna ett nytt (och bekvämt) sätt att ta sig till och från flyget på Luleå Airport. Nyheten heter Flygbil och är Länstrafiken i Norrbottens senaste satsning.

Flygbilen planeras avgå mot Luleå airport från Älvsby busstation alla dagar i veckan – en tur på morgonen och en på kvällen i vardera riktning och den ankommer flygplatsen senast 40 minuter innan flygets avgång. Avresan tillbaka till Älvsbyn sker cirka 15 minuter efter flygets ankomst. Resenärer ska kunna boka en plats i bilen så sent som dagen före avresa.

– Du slipper krånglig och dyr parkering. Du får sätta dig i en varm och skön bil, skriver LTN på sin hemsida.

Flygbilen är ett försöksprojekt i tre år mellan Länstrafiken i Norrbotten och Älvsbyns, Jokkmokks, Haparandas och Övertorneås kommuner. Flyglinjer kommer dagligen att gå från busstationerna i samtliga nämnda kommuner. Ännu har Länstrafiken inte fastställt några tidtabeller eller priser.

– Jag ser det både viktigt och värdefullt att samordna transporter till Luleå Airport, säger Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund när vi på redaktionen kontaktar henne.

 

Beställ Flygbilen på tel 0771-100 110

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.