Kungen fick smaka på Polarbröds uthållighetsarbete

22 FEB 2016
Skrivet av :
Anna

Anna Borgeryd talade om Polarbröds uthållighetsarbete inför 200 företagsledare och kungen.

Polarbröd fortsätter kampen för en uthållig brödförsörjning. Nyligen var företaget medarrangör av konferensen The Future of Leadership is Now som samlade närmare 200 företagsledare och opinionsbildare plus kung Carl XVI Gustaf.

– Vi på Polarbröd ser konkret, i arbetet med att säkra en uthållig brödförsörjning, att det är omöjligt att klara utan samarbete över gränserna. Uppgiften att säkra försörjningen av mat överhuvudtaget i framtiden kräver samverkan företag och branscher emellan, men också med andra, inte minst folkvalda och tjänstemän som fattar beslut om offentlighetens agerande,” säger Anna Borgeryd, koncernstrateg och styrelseordförande på Polarbröd.

Konferensen arrangerades av företagsnätverket StegVis i närvaro av Hans Majestät Konungen.

StegVis-gruppen presenterade i samband med konferensen uppropet A Call for Future Fit Governance. Det är en uppmaning till strategisk hållbar utveckling, till fler företagare och policy-makers att anamma den vetenskapligt beprövade metodik som sedan 25 år hjälpt företag och kommuner att strukturerat arbeta med att bli framtidssäkrade.

Det innebär att ta ett steg vidare, från att arbeta för att verksamheten ska ge så liten miljöbelastning som möjligt, till att systematiskt gå mot målet att vara fullt hållbar.

Gruppen menar att det är lönsamt och i det egna intresset att stegvis utveckla sin organisation mot full hållbarhet, oavsett vad andra gör. Utmaningen är att utvecklingen går för sakta. Därför samlas nätverket kring en uppmaning för att framtidssäkra Sverige.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.