Hotell Storforsen får nya ägare

12 FEB 2016
Skrivet av :

UPPDATERAD: Hilding Holmqvist säljer sin pärla Hotell Storforsen till lokala ägare som ser hotellets betydelse för utvecklingen av både turism och näringsliv i Älvsbyns kommun.

20160212_storforsen_001

Med sitt fantastiska och natursköna läge vid Storforsens fot är Hotell Storforsen ett av landets mest spektakulära hotell. Hotellet har sedan sin tillkomst haft en stor betydelse för näringsliv och turism i Älvsbyn, en betydelse som de nya ägarna har för avsikt att slå vakt om.

De nya ägarna består av tre parter som enats utifrån en vilja att verka och investera där de bor: Jens Hardegård, Lars-Erik och Johan Granberg samt Arctic Falls med bröderna Jonas och Andreas Jalar och Erik Lundström.
– Vi har drömt om detta länge. Verksamheten är väl fungerande, med nöjda kunder och en bra organisation. Vi kommer inte att göra några stora förändringar utan kommer att stötta den befintliga organisationen för att skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling, säger Jens Hardegård.

20160212_storforsen_puff

Alla nya ägare är sedan tidigare verksamma lokala företagare. De har en stark vilja att arbeta för hela bygdens fortsatta utveckling.
– Vi ser verkligen fram emot detta. Det ska bli spännande att ta över denna välskötta verksamhet. Vi vill verka långsiktigt i kommunen. Vi tror på bygden och våra gemensamma möjligheter, och det här är ett sätt att omsätta denna tro i konkret handling, säger Johan Granberg.

Förutom att hotellet är viktigt för andra näringar har det också stor potential i sig självt.
– Vi ser goda framtidsmöjligheter i hotellet, säger Jonas Jalar, vd på Arctic Falls. Både för vår egen del med testverksamheten, men också för turistnäringen och för övriga näringar i regionen. Hotellet ligger på en fantastisk plats på jorden och i ett strategiskt läge för att kunna bidra ytterligare till hela bygdens framtida utveckling.

Hotell Storforsen har varit en pärla i Hilding Holmqvists hotellverksamhet. Han är positiv till att hotellet nu får nya ägare med visioner för framtiden.
– Den här affären är det bästa som hänt Älvsbyns kommun. Hotellet tas över av lokala och stabila entreprenörer med förankring i samhället och branschen. Det är unga företagare med långsiktiga perspektiv och stora visioner, det här kommer att bli fantastiskt bra.

De nya ägarna tillträder den 1 mars.

20160212_storforsen_002

Andreas Jalar , Jonas Jalar, Johan Granberg, Erik Lundström, Lars-Erik Granberg och Jens Hardegård

 

20160212_storforsen_003

Hilding Holmqvist säljer Storforsen.

I den nya ledningen övertar Lars-Erik Granberg VD rollen. All nuvarande personal stannar kvar och Charlotta Berglund fortsätter som Hotellchef.

Fakta om Hotell Storforsen

Hotellet som har 144 rum byggdes 1995 och är beläget vid Storforsen, nordväst om Vidsel i Älvsbyns kommun i Norrbotten. Forsen som givit hotellet dess namn har en fallhöjd på 60 meter och är en av Europas största forsar, vilket ger hotellet en makalös inramning och utsikt. Till hotellet hör också en camping med stugby, kapell och ett museum.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.