Framgångar för ÄHMK i Åsarna

06 FEB 2016

På lördagen deltog Älvsby Handikapp och Motionsklubb:s Skidor i ICA loppet i Åsarna.

20160206_asarna_2014

En genomglad Maja Lundberg vann klassen Kämparna över 3 km fristil, med mamma Anna på plats som kunde se sin dotter komma på 1:a plats i klassen.

I klassen Herrar blev det Jacob Gyllenbåga som totalt kom på en 42 plats över 17 km masstart klassiskt stil, där han även slog VM fantomen Nils-Peter Kling Falu med närmare 6 sekunder.

Ett kraftprov som gillas från handikapplandslagets ledning. Hans bror Oscar Gyllenbåga gick det inte lika bra för då han föll och tappade mycket tid. Även Urban Landström fick till ett bra lopp och var nöjd med sin insats.

Kristina Göransson från Fjällgymnasiet i Åsarna och fd handikapp VM arrangör, var mäkta imponerad över ÄHMK:s bredd på laget och hoppas bara att fler skall öppna upp skidtävlingar för denna typ av åkare.

Tillsammans för ICA-loppet var träninglägrets måtto och det har vi levt upp till, det blev en succé på alla sätt säger Kristina Göransson.