DM i Manlig Artistisk Gymnastik

22 FEB 2016
Skrivet av :

UPPDATERAD: På lördagen genomfördes Distriktsmästerskap i Manlig Artistisk Gymnastik på Älvsbyvärken.

Fina insatser från Älvsbygymnasterna

 

Tre pojkar från Älvsbygymnasterna deltog vid lördagens Ungdoms-DM i Manlig Artistisk Gymnastik. Viktor Viklund slutade fyra i klassen RM1 medan debutanterna Erik Berglund och Elias Isaksson kom sexa och elva i RM0.

Årets Distriktsmästerskap i Manlig Artistisk Gymnastik innehöll en klass för seniorer och fyra klasser för ungdomar. Totalt dök strax under 30 gymnaster upp från föreningar i Kiruna, Jokkmokk, Älvsbyn, Boden, Luleå och Umeå. Tävlingen arrangerades av Älvsbygymnasterna och Bodens GK, ett samarbete som pågått sedan förra året.

Erik och Elias debuterade
Det var inte första gången Viktor Viklund deltog på en redskapstävling, men däremot debuterade hans klubbkompisar Erik Berglund och Elias Isaksson i sammanhanget. Viktor tävlade i klassen RM1 och hade bäst poäng av alla på Fristående och Hopp samt slutade på en fin fjärde plats i Mångkampen.
– Jag är nöjd, sa Viktor efter tävlingen.

De två debutanterna gjorde också mycket bra ifrån sig. Erik lyckades så bra på Fristående att han fick bäst poäng av alla i sin klass på det redskapet. I Mångkampen kom Berglund och Isaksson på sjätte respektive elfte plats i klassen RM0.

Kevin Schroderus från GK Norra Norden vann klassen RM0 medan resterande klasser, RM1-RM3, vanns av Lulegymnasternas Rasmus Larsson, Yury Evseev och Johan Rosendahl.

Guldfavoriten trea på Senior-DM
Den guldtippade Lulegymnasten Marcus Stenberg, som i höstas fick äran att representera Sverige vid en internationell tävling i Österrike, kammade hem guldet i samtliga grenar han deltog i under lördagens Senior-DM. I Mångkampen slutade han på tredje plats då han endast tävlade på fyra av sex redskap. Vann tävlingen gjorde Jakob Beland, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk, som därmed övertog titeln som Distriktsmästare från just Stenberg som vann förra året. På silverplats kom Lulegymnasternas Nore Peruzzaro som inte heller tävlade alla redskap.
– Jag är nöjd med alla redskap jag körde, sa Stenberg efter tävlingen och Peruzzaro instämde.

Sveriges lag till Barentskampen
Det är troligt att vi får se dessa pojkar representera Sverige vid Barentskampen i Älvsbyn 2 april. Damlaget tas ut efter Senior-DM i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i Älvsbyn nästa helg.

Foto: Sterling Nilsson och Anders Åberg
Text: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna

Lördag 27/2 går damernas Distriktsmästerskap och Regionsfinalen, även det här i Älvsbyn på Älvsbyvärken.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.