Dansdraget på Lag SM i Piteå

02 FEB 2016
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA: Dansdraget från Älvsbyn var med under SM-veckan med både dansare och med hjälp i organisationen för Lag SM och PITE GRAND PRIX.

Ordförande för PSW DickOlovsson, hälsar alla dansare och publik hjärtligt välkomna till Lag-SM 2016.
_DSC2316

Trots att Piteå bjöd på många andra bra SM-sporter under lördagen så fylldes Norrmalmia snabbt av en förväntansfull publik.
_DSC2398

Dagen inleddes med JSM tiodans. Domarna som dömde kom från Sverige, Norge, Tyskland, Estland och Lettland. Eftersom vi här uppe i norr inte har någon klubb som tränar tiodans eller standardans så njöt både publik och BRR-dansarna av att få se dansarna flyta fram över dansgolvet. I JSM tiodans Standard och Latin gjorde tre par upp om vem som skulle bli årets mästare och segrare 2016 blev par 31, Axel Jerhlander och Ines-Maria Stefanescu från Tyresö Danssportklubb.
_DSC2378
_DSC2380

_DSC2383

_DSC2337

_DSC2471

Dawid Kaleta och Frida Steffensen

I klassen SM Tiodans kom nio av Sveriges allra bästa dansare till start och segrade för tredje året i rad gjorde Dawid Kaleta och Frida Steffensen från Dance Club Team Gothenburg Elite Dance.
_DSC2424
I Lag SM för Bugg och Rock´n Roll disciplinerna hade 12 lag anmält sig. Arrangörsföreningen Piteswänget, Dansföreningen Dansdraget och Luleå Bugg & Swing representerade Norrbotten. Från Västerbotten kom Skellefteå Dansklubb, Lycksele Bugg & Swing och Umeå Dansimperium. Längre söderifrån kom bl.a. storfavoriterna Uppsala Bugg och Swing Society och Borås Dansföreningen.
Lag SM för BRR började med en uttaggning. I Dubbelbugg körde Dansdraget med Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström. Trion dansade bra och kom på en 5:e plats.

_DSC2366

_DSC2373
I Lindy Hop dansade Elias Johansson och Lisa Lundström och dom kom på en 6:e plats.

_DSC2388
William Wikström och Emmy Engström tävlade i bugg och kom på 7:e plats. Lagets resultat blev alltså 5-6-7 och de slutade på en 7:e plats, strax utanför finalen.
Till final gick lagen från Borås, Luleå, Övik, Uppsala, Skellefteå och Umeå.
I Lag-SM finalen visade sig Uppsala helt oslagbara trots bra motstånd från de andra finallagen. Tvåa blev Borås Dansklubb och trea Luleå Bugg & Swing Benjamin Österlund och Matilda Lindgren från Uppsala gjorde halsbrytande acro så publiken höll andan.

_DSC2403
Jacob Bergelin och Anna Fors från Luleå showade friskt.

_DSC2435
Linus Rönnebrand och Lina Kröger LBS.

_DSC2456

PITE GRAND PRIX
På söndag var det dags för Pite Grand Prix som är en rankinggrundande tävling inom Danssportförbundet. Innan tävlingen startade kunde dansarna värma upp på dansgolvet och då hann Piteswängets ordförande Dick Olovsson ta sig en svängom med Margareta från Luleå.
Tävlingsdagen inleddes med Lindy Hop VB. Fredrik Berghäll och Elleonor Kollberg är välkända Lindydansare.
I Dubbelbugg VB segrade Linus Axelsson, Hanna Kupijen och Karolina Tid.

_DSC2551
Alexander Gustavsson, Linda Davidsson och Susanna Geiros blev tvåa.

_DSC2567
Trea blev Dansdragarna Mikael Lundström, Moa Johansson och Lisa Lundström

_DSC2543
I Boogie Woogie VB tävlande Linus Rönnebrand och Moa Johansson men de lyckades inte ta sig till final i den stenhårda konkurrensen.

_DSC2577
Segrade i Boggie Woogie VB gjorde Nils Andrén och Bianca Locatelli.

_DSC2601
I slutet av tävlingsdagen drog buggklasserna i gång. Här kommer några av fyrkantens dansare.

Kjell Landström och Maria Engström

_DSC2646
Roger Bergman och Mona Dahlberg_DSC2673
Mikael Lundström och Lisa Lundström och strax bakom William Wikström och Emmy Engström
_DSC2656
Dick och Nina Olovsson PSW
_DSC2661
Göran Långström och Astrid Edin

_DSC2739
Linus Rönnebrand och Moa Johansson
_DSC2711

Robert Johansson och Anne-Sofia Rönnebrand LBS
_DSC2750

Till slut var då Piteås SM-vecka och Piteswängets danshelg slut och PSW:s tävlingsansvarig Dick Olovsson pustar ut.
_DSC2444
Här ser vi honom glad och nöjd när han tackar alla som har hjälp till under helgen. Dick tackade även alla dansare för deras dansglädje och publiken för deras uppmuntrande applåder och hurrarrop. Ett bra arrangemang är ett teamarbetet.
_DSC2773

Text och Foto: Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.