Årets första företagarfrukost

04 FEB 2016
Skrivet av :

På fredagsmorgonen hälsade Helena Öhlund 40-talet gäster välkomna till årets första företagarfrukost för 2016 i Älvsbyn.

_DSC2192

Företagsfrukostarna har hållit på sedan 2007 och är en strategiskt viktig del till det framgångsrika Älvsbyn.

Polisen omorganiserar

_DSC2199

Dagens första gäster var Kommunpolis Kennet Lundkvist och Områdespolis Robert Janeheim som berättade i stora drag om den nya Polisorganisationen i Sverige. Där 21 polismyndigheter över en natt blev en enda myndighet och där allt skall ledas på samma sätt och inte som förr på flera sätt.

I Sverige finns det nu 7 regioner, varav vi här uppe tillhör region nord, omfattande norra Sverige från Sundsvall i söder till Treriksröset i norr. Regionen är sedan uppdelade i polisområden där Arvidsjaur, Arjeplog, Älvsbyn och Piteå bildar område Piteå Älvdal och leds av kommunpolisen Kennet Lundkvist som har till uppgift att leda områdespoliserna. Alla kommunerna har polis på plats och Älvsbyns områdespoliser svarar för bevakningen med hjälp av poliser i hela området och med stöd av andra från region nord.

I maj kommer länskommunikationscentralen (LKC) i Luleå att läggas ner och all ledning skall då ske från region nords kommunikationscentral i Umeå över hela regionen. På det sättet kommer man att äga alla polisresurserna och kunna leda allt, eftersom man hela tiden vet var patruller är och vad de gör. Den röda tråden är att komma närmare medborgarna.

Kommunpolisen är även den som kommer att jobba med kommunen med medborgarlöften. Där lyssnar man på medborgarna, genomför enkäter, träffar medborgare och skapar fokusgrupper utifrån vad som behöver satsas på. (Enkät se längst ned)

Redan idag är samarbetet med Polisen bra på det lokala planet inom kommunen, genom medverkan i brottsförebyggande rådet, folkhälsorådet och Blåslampan.

Nya företag och övriga gäster
Söderberg & Partners från Piteå tittade in då de ändå var på företagsbesök i Älvsbyn.

_DSC2211

Johan Ahlström och Karin Håll har drivit UFföretag på Älvsbyns gymnasium tidigare med inriktning på hälsa och träning, men nu har de tagit steget att starta ett riktigt företag med samma inriktning.

_DSC2217

Göran Stenlund handledare på utbildningsoch rekryteringsföretaget A-star, puffade för att de vill genomföra yrkesbedömningar hos Älvsbyföretagen.

_DSC2218

Ingvar Brunström som är legitimerad tandläkare sedan 1975, började inom Folktandvården men öppnade egen praktik 1995. Han tänker inte sluta även om rykten säger så, utan fortsätter tills han hittar en ersättare som gör att han kan se sina gamla kunder i ögonen även i fortsättningen.

Enkät Medborgarlöfte Älvsbyn 2016

Här har ni nu chansen att påverka vad polisen och kommunen ska prioritera för att öka tryggheten i Älvsbyn. Man är givetvis anonym när man fyller i enkäten men om man vill får man gärna skriva namn och telefonnummer så kan vi kontakta dem ifall vi behöver veta mer om det problem de tar upp.

Har man specifika problem/platser så är det väldigt bra om man skriver detta i fritextfältet så blir det lättare för oss att förstå vad man avser. Har man dessutom någon tanke på hur man kan komma tillrätta med det problemet så tar vi gärna emot de synpunkterna också.

Robert Janeheim
Områdespolis i Älvsbyn

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.