Abisko – nytt namn på brödhyllorna

08 FEB 2016
Skrivet av :

abiskoEtt nytt smakfullt tunnbröd, bakat på surdeg, lanserades av Polarbröd förra veckan.

– Vi har höga förhoppningar på produkten, det har varit extremt positiva kommentarer på framförallt smaken i våra konsumenttester. Det lite mindre formatet är också något som uppskattas. Det är särskilt praktiskt för frukostmackan, till matlådan, på utflykten och till barnens mellanmål, säger Produktchef Maria Eriksson.

Det nya mjuka tunnbrödet heter Abisko.

Som marknadsledare vill Polarbröd driva utvecklingen i kategorin och har därför utvecklat ett sensoriskt språk för mjukt tunnbröd (Sensorisk marknadsföring innebär att förmedla produkter genom att involvera sinnen i kommunikationen).

Abisko är ett av de bröd som testats av bland andra smak- och sensorikexperten Johan Blanche.

– Abisko har en fin luftighet under den lena, rödgyllene, lätt krusiga ytan som bakats av lite extra. Smaken är fyllig av mustig råg och här finns en mild syrlighet från surdegen och en fruktig maltdoft. Jag associerar Abisko till god maltbrygd, till skog, bark och fjälltjärnar, säger Blanche.

Smak/doft

Fyllig råg
Mild syra
Fruktig maltdoft

Passar extra bra till…

Smakrik cheddar
Lagrad prästost
Cognacsmedvurst
Välrökt skinka

Utseende/konsistens

Gyllene
Rödlätt
Krusig

Fakta tunnbröd
Tunnbröd brukar definieras som ett tunt kavlat hällbakat bröd. Tunnbrödet har starka kulturhistoriska rötter i framförallt Norrland. Polarbröds tunnbröd bakas i bageriet i Bredbyn, världens största tunnbrödsbageri. Tunnbröd är en av våra mest traditionella produkter och äts vid de flesta svenska högtider och ofta till fest året runt. Polarbröds sortiment av mjuka tunnbröd är Abisko, Njalla, Akka och Sarek.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.