Vintersol startar

26 JAN 2016
Skrivet av :

Stor militärövning kring Bodens södra skjutfält och Brännberg/Åkerholmen startar idag.

20160126_vintersol_puff

Det blir ökad militär verksamhet i Boden i samband med övningar mellan den 26 januari och den 10 februari.

Under tisdagen inleds övningen genom att Artilleriregementet genomför skjutningar med artillerisystemet Archer. Skjutningarna sker dagtid den 26-27 januari på Bodens södra skjutfält. Vid så kallad inversion kan dock ljudet färdas in mot centrala Boden.

Mellan den 2 och 4 februari står Boden värd för Markstridsdagarna. Då kommer ett par hundra gäster från andra arméförband och representanter för försvarsindustrin till Boden. Under veckan sker skjutning/sprängning dagtid på Bodens södra skjutfält.

Från fredag 5 februari till tisdag 10 februari genomför Försvarsmakten den årligen återkommande övningen Vintersol. I år deltar ca 1000 soldater från olika delar av Sverige och de övar huvudsakligen på Bodens södra skjutfält. En del av övningen kommer dock att ske på civil mark i området kring Brännberg/Åkerholmen.

Både soldater och militära fordon kommer att färdas på väg samt i terräng. Ökat buller samt störningar i trafiken kan därför förekomma. Vi uppmanar alla att respektera vägbommar och varningsskyltar och om möjligt undvika att färdas i terrängen under dessa dagar.

Försvarsmakten bjuder också in boende i Brännberg/Åkerholmen till ett informationsmöte i byagården i Brännberg den 1 februari kl 17.30.

Informationsblad från Försvarsmakten www.forsvarsmakten.se/vintersol

Vid ytterligare frågor om olika delar av verksamheten, kontakta:
26-27 januari, Björn Isaksson A 9, tel 070-316 11 88
4-11 februari, Övningsledningen för Vintersol, tel 070-878 34 86
Anna-Lena Hesse, informationschef, tel 073-292 13 95

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.