Datacenterregionen The Node Pole tar sikte på molnmarknaden – rekryterar tungt

05 JAN 2016
Skrivet av :

the-node-pole-1-badgebandthe-node-pole-1-badgeband

The Node Pole rekryterar rymd- och innovationsprofilen Karin Nilsdotter, liksom en ny tung COO i Josefin Hedberg. Anledningen till rekryteringarna är en explosionsartad global efterfrågan och konkurrensen om datahantering. 5,5 miljoner nya prylar adderas till molnet varje dag, och molnet kommer stå för hälften av företagens data om tre år.

 

Att ta del i den globala framväxten av konsumentdrivna molntjänster handlar om att kunna leverera både datakapacitet och ett innovationskluster för nya molnlösningar. The Node Pole stärker upp teamet i båda riktningar av detta spektrum.

VD Erik Lundström förklarar:

”Datakapacitetsmarknaden drivs idag både av de främsta aktörerna kring själva datacentrena, men också av mjukvaruutvecklare som erbjuder nya molntjänster till marknaden. The Node Pole är ett naturligt hem för alla sådana innovatörer. För att svara upp mot den internationella efterfrågan på respektive håll har vi lyckats landa två toppnamn och fantastiska personer i Karin och Josefin”.

Innovations- och rymdprofilen Karin Nilsdotter stärker upp Node Pole teamet som Chief Future Business Officer. Karin, som utsågs till Årets Teknikkvinna 2014 av SAAB, är en internationellt erkänd rymdpionjär och drivande i utvecklingen av kommersiell bemannad rymdfart i Sverige som medgrundare och VD för Spaceport Sweden AB. Vid sidan av sina rymduppdrag kommer Karin att jobba med strategisk affärsutveckling, framtidsstrategier och stärka Node Poles position på den globala teknikmarknaden.

Om kopplingen mellan rymden och molnet kommenterar Karin:

”Oavsett om vi siktar mot rymden eller på molnet, är slutmålet inte allt, utan resan och vad vi skapar på vägen är minst lika viktigt. Det krävs vision och kraftsamling, ett klimat för innovation, ett teknikkluster, mångfald och talang som tillsammans positionerar norra Sverige på den globala marknaden som noden för framtidens lösningar” 

”Jag är en stolt medlem av Node Pole-expeditionen och ser fram emot att attrahera och samverka med ledande företag som satsar på banbrytande teknik och digitalisering inom den snabbväxande datamarknaden”.

Även supertalangen Josefin Hedberg stärker upp The Node Pole-teamet. Josefin är en av få svenskar certifierade inom både verksamhetsanalys och projektledning, med många tunga industriuppdrag på sitt CV – inte minst såsom projektledare för flera stora AB Volvo-projekt och som skapare och VD för egen konsultbyrå. I sin nya roll som Chief Operating Officer hos The Node Pole kommer Josefin främst jobba med att säkra upp processerbjudandet för datacenterkunder och att samordna entreprenörerna inom The Node Pole Alliance.

“Det är fortfarande relativt få som vet just hur bred verktygslådan inom The Node Pole faktiskt är och den bredd av lösningar som vi kan skräddarsy inom regionen, inte minst i en rent tekniskt mening. Att vara med och ta tag om detta ska bli otroligt inspirerande” säger Josefin. 

Datacentermarknaden är i snabb tillväxt och spås dubblas i storlek under de nästkommande åren. 200 nya megadatacenter kommer byggas inom Europa till och med år 2018. Tillväxten bygger i stort på en ökad efterfrågan av molntjänster, IoT-lösningar och IT-integrerade affärsmodeller. Att leverera ett regionalt klustererbjudande som svarar upp mot både datacenterinvesterare och molntjänsteutvecklare är därför en funktion av att kunna erbjuda den bästa fysiska, digitala och intellektuella infrastrukturen gentemot den globala marknaden.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.