Chockstart men ÄIF hämtade mod – Magnus Lundström matchhjälte

10 JAN 2016

Tre byten. Underläge 0-2. Matchen mot Haparanda började olyckligt. Men ÄIF vände och vann efter stor dramatik med 6-5 (1-3, 2-2, 3-0). Matchhjälte blev Magnus Lundström som satte segermålet knappt fyra minuter före full tid.

2263520160109_0159 (1)

– Vi lyckades ta oss samman trots att det mesta verkade emot oss, säger tränaren Mikael Drugge efter den minst sagt svettiga drabbningen.

Älvsbyn hade spelövertaget hela matchen. Men Haparanda var effektiva i sina kontringar. Det blev hemmalaget varse om ganska tidigt.

Gästerna chockstartade. Redan efter de tre första bytena hade Haparanda tagit ledningen med 2-0.

-Ändå spelade vi bra första peridoen, tyckte både lagledaren Mikael Johansson och tränare Drugge.

Älvsbyn fick kämpa. Mittperioden slutade 2-2, men i slutet av densamma drog ÄIF på sig en femminutersutvisning, plus en tvåa. Hemmalaget fick börja sista perioden tre mot fem.

2263320160109_0053

– Vi hade ett snack i pausen. Då lovade vi varandra att vända på resultatet. Men ärligt talat såg det tufft ut. Starkt av killarna att göra det, säger Drugge.

ÄIF visade stark moral. Och knappt fyra minuter före slutsignalen satte Magnus Lundström segermålet till 6-5.

En viktig seger. Eftersom ÄIF slutade tvåa i grundserien hade laget fem bonuspoäng med sig. En mer än trean Haparanda. Nu gick ÄIF upp på åtta. Fyra före Haparanda.

– Viktiga poäng, konstaterade både Drugge och Johansson.